avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... cum se organizeaza o campanie electorala?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

cum se organizeaza o campanie electorala?

Am o curiozitate: care sunt pasii pt. a organiza o campanie electorala si de unde poti culege mai multe informatii in acasta privinta?

Multumesc anticipat pt. raspunsuri ( daca vor fi :) )
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2007
Morrigan, utilizator
Cel mai recent răspuns: AvocatulAnonim , utilizator 11:27, 30 Septembrie 2008
Campania electorala=arta comunicarii politice.
Subiectul este foarte vast. Principalele puncte cam acestea ar fi:

Arta conducerii
Recrutarea candidatilor
Profilul simbolic al candidatilor
Profilul alegatorilor – intre nucleul dur si electoratul de campanie
Organizarea echipei de campanie
Cum se construieşte o retea
Comunicarea si publicitatea
Tehnici de comunicare politica (Mesajul, Discursul, Stirea, Reportajul de campanie, Tehnici ale interviului, Cum sa te prezinti in fata camerelor de luat vederi, Functia asociativa, Rolul spin-doctorilor, Organizarea conferintelor de presa, Relatia cu ziaristii, Relatia cu publicul, Telefonul alegatorului, Trimiterea scrisorilor electorale, Afisul, Videoclipul)
Strategia de campanie (Analiza, Cercetarea, Planificarea, Tintirea grupurilor, Publicitatea, Repetitia)
Prevederi legale
Constructia bugetului
Agenda candidatului
Discursul politic
Devalorizarea adversarului (Mapa de atac, Mapa de aparare, Interpretarea sondajelor)
Creativitatea
Monitorizarea
Selectarea stilurilor psihologice
Cum satisfaci aspiratiile alegatorilor
Tehnici de fundraising
Gestionarea situatiilor de criza

vezi si MANUAL DE CAMPANIE ELECTORALA, autor Marius GHILEZAN.
departe de tot mambo-jambo asta ...ai nevoie sa te murdaresti un pic pe maini....sa ai o caruta d bani ...si o caruta de prosti care sa stie cum sa imprastie banii aia ....si sa sti sa arunci cu murdaria aia de p maini in fata celorlalti ...si daca se poate apoi ...sa imparti cu ei carutele de bani de dupa alegeri :))
praetore a scris:

departe de tot mambo-jambo asta ...ai nevoie sa te murdaresti un pic pe maini....sa ai o caruta d bani ...si o caruta de prosti care sa stie cum sa imprastie banii aia ....si sa sti sa arunci cu murdaria aia de p maini in fata celorlalti ...si daca se poate apoi ...sa imparti cu ei carutele de bani de dupa alegeri :))


Si mai este nevoie de ceva: sa ai "priza la public" sau pe cineva care are si pentru "tine".
credeti ca se respecta toti pasii si principiile? mai laes la final mai exista vreo logica sau strategie? sau in turul 2?
Suntem o tara ciudata in care oamenii iau decizii surprinzatoare. Probabil toate etapele scrise de "Dani" sunt doar avute in vedere la inceputul campaniei, dupa care se intampla totul dupa cum te duce aceasta sarabanda a jocului politic. Si da, aveti dreptate, nu se respecta principii. Cei care le respecta "mor" politic. Dar exista o strategie machiavelica care utilizeaza tehnici de razboi. Efectiv, asta se intampla. Totul este un razboi, pe care nu-l castiga cel mai bun, sau cel mai destept, ci acela care a avut un moment de inspiratie geniala si a ales abordarea cea mai buna.. Asta e campania la noi. De aceea probabil ne va conduce un "Becali".
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2008
S.C. GALANTOM CONSULTING S.R.L., Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Discurs de candidat la presedintie. tu ce ai spune? Alin Popescu Alin Popescu Discutia e simpla. Gandeste-te ca ai candida (chiar daca e aiurea fie si gandul ca ai face-o) si incearca sa creionezi un mic discurs pe care l-ai spune ... (vezi toată discuția)
Pot ataca validarea primarului? Mirrella P. Mirrella P. Din cate cunosc din Legea 215/2001, validarea primarului se face in termen de 20 de zile de la desfasurarea alegerilor, in camera de consiliu, prin ordin al ... (vezi toată discuția)