avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata ptr.bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata ptr.bugetari

buna seara,
va rog respectuos sa-mi raspundeti,care este durata maxima, de concediul fara plata,ptr.un salariat din ANAF.
acest concediu poate fi aprobat, sau este la latitudinea directorului unitatii judetene ?? va multumesc.
"(2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 6 luni, fara ca perioadele cumulate de suspendare sa depaseasca 3 ani in cariera functionarului public in cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice. Conducatorul autoritatii sau institutiei publice nu poate aproba cererea de suspendare a raportului de serviciu al functionarului public daca interesul personal legitim este justificat prin desfasurarea de activitati remunerate pe perioada suspendarii raporturilor de serviciu."

Articolul 95 alineatul (2), modificat de art.I pct.20 din OUG 105/2009

va multumesc,inteleg si e clar ca asemenea suspendare se face numai la cererea angajatului.
dar va rog sa-mi spuneti,daca e posibil,la ce perioada maxima(de concediu neplatit)de suspendare, are dreptul sa ceara angajatul public ?
am inteles bine,6 luni ?? va multumesc ,ptr. insistenta mea.
Da, perioada maxima este de 6 luni, iar perioada cumulata a suspendarilor nu poate depasi 3 ani in cadrul aceleeasi institutii. Cererea se motiveaza si se aproba de conducatorul institutiei.Din practica, eu am solicitat si documente doveditoare din care sa rezulte interesul personal legitim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cît timp pot lua concediu fãrã platã ? Aliens Aliens Sunt angajat la o instituție de stat și vreau să iau concediu fără plată pentru cît timp pot lua și dacă mi se păstrează postul ? (vezi toată discuția)
Suspndarea functionarului public la cerere Nesuferita Nesuferita Daca se mai poate suspenda un functionar public la cerere pe o perioada de 3 luni si in ce conditii . Multumesc (vezi toată discuția)
Suspendarea cartala cartala acum cu noua modificare a legii 188 din 1999 sa inteleg ca perioada de suspendare se face din 6 in 6 luni pana se aunge la 3 ani in cadrul aceleasi institutii? (vezi toată discuția)