avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decont cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decont cheltuieli

In situatia in care am bonuri fiscale cu diverse materiale le pot deconta doar cu decont de cheltuieli, nota de receptie, etc. Asta inseamna ca trebuie sa-i dau un avans de trezorerie administratorului (care poate fi sau nu salariat) dupa care la sfarsitul lunii se scad prin justificare decont. E corect? Sau exista alta modalitate de a trece aceste bonuri de mica valoare prin firma?
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
cactusul, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 09:26, 30 Mai 2010
Receptionati materialele cu nir si inregistratile ca atare.La ce va trebuie decont de cheltuieli?-il folositi numai daca a avut loc o deplasare in afara localitatii pentru achizitia lor sau daca figureaza cu o data anterioara datii in care faceti inregistrarea
bluelagoon a scris:

.La ce va trebuie decont de cheltuieli?-
Bonurile fiscal nu sunt recunoscute ca document justificativ in contabilitate(exceptie bon carburant) si ca atare cheltuiala nu este recunoscuta.Concluzia este , ca se foloseste decont de cheltuieli (ca si formular).Eu il utilizez fara legatura cu avansul de trezorerie, doar ca si formular cu bonurile in spate.
Intr-o luna am bonuri fiscale de combustibil si bonuri cu diverse cheltuieli (birotica, curatenie, etc) fara factura pe date diferite. Am inteles ca toate bonurile fiscale care nu au factura trebuiesc atasate la un decont de cheltuieli sau nota de receptie pentru materiale.
inainte vreme , le scadeam pe cheltuieli direct din casa . anul trecut am folosit decontul de cheltuieli ,cu avans spre decontare , prin 461 , chiar daca faceam nir , decontam 401 , restul pe cheltuieli . anul asta am inceput sa folosesc 542(si nu sunt sigura daca este corect)
ce mi se pare corect este ca avansurile sa fie insotite de justificari , adica decontul de cheltuieli .
vidiva a scris:

inainte vreme , le scadeam pe cheltuieli direct din casa . anul trecut am folosit decontul de cheltuieli ,cu avans spre decontare , prin 461 , chiar daca faceam nir , decontam 401 , restul pe cheltuieli . anul asta am inceput sa folosesc 542(si nu sunt sigura daca este corect)
ce mi se pare corect este ca avansurile sa fie insotite de justificari , adica decontul de cheltuieli .

faceti corect si eu lucrez la fel,am avut control de la garda si au fost f. multumiti..

pentru "bluelagoon"

Deoarece Hotararea nr.105 din 2009 abroga HG.831/1997 ce reglementeaza printre alte formulare si bonurile fiscal, incepand cu data de 20.02.2009 cheltuielile efectuate pe baza bonurilor fiscale nu mai pot fi considerate cheltuieli deductibile ( indifferent de valoarea lor ) decat in situatia in care bonul fiscal este insotit de factura, receptie,ordin de deplasare,decont de cheltuieli.

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 4 alin. (1) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic. – Se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiară şi contabilă şi a normelor metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 368 din 19 decembrie 1997, cu modificările ulterioare.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
iulia53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita valorica a bonurilor fiscale,deductibilitate ContSters176126 ContSters176126 am tot vazut fel de fel de pareri,dar stie cineva cu ce s-a abrogat OMFP 293/2006,care stabileste deductibilitatea bonurilor fiscale la suma de 100 lei;nu ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal - pfa Gabisc Gabisc Bonurile fiscale pot fi inregistrate ca documente fiscale pt inregistrarea in contabilitatea PFA-ului. Ma refer la cazurile in care nu primesti factura ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)