avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura cu TVA pentru sponsorizare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura cu TVA pentru sponsorizare?

In anul 2006 firma noastra a facut o sponsorizare de bunuri la o primarie. A fost intocmit contract de sponsorizare si PV de predare a bunurilor.
Problema mea este ca in contractul de sponsorizare suma este mai mare decat valoarea din contabilitate a bunului. Pentru bunurile sponsorizate, seful meu a emis o factura cu TVA catre primarie - asa au cerut cei de la primarie.
In contabilitate am bunul la 100 lei, este facturata sponsorizarea catre primarie la 500 lei + TVA.
Cum inregistrez in contabilitate aceasta sponsorizare?:((
Cel mai recent răspuns: codrutabodea , utilizator 21:00, 28 Aprilie 2007
In codul fiscal 2006 art. 128 apare asa:

(9) Nu constituie livrare de bunuri, in sensul alin. (1):
......
e) acordarea in mod gratuit de bunuri ca mostre in cadrul campaniilor publicitare, pentru incercarea produselor sau pentru demonstratii la punctele de vanzare, alte bunuri acordate in scopul stimularii vanzarilor;
f) acordarea de bunuri, in mod gratuit, in cadrul actiunilor de sponsorizare, de mecenat, de protocol, precum si alte destinatii prevazute de lege, in conditiile stabilite prin norme.

In codul fiscal 2007 este asa:
f) acordarea de bunuri de mica valoare, in mod gratuit, in cadrul actiunilor de sponsorizare, de mecenat, de protocol/reprezentare, precum si alte destinatii prevazute de lege, in conditiile stabilite prin norme.


Deci daca vreau sa sponsorizez un mijloc fix este livrare de bunuri? In 2006 nu eram obligata sa fac factura, in 2007 intocmesc factura si platesc TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autofactura pt cheltuielile de protocol Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Avand in vedere ca trebuie sa facem decl.101 pentru 2 perioade fiscale, autofactura pt cheltuielile de protocol aferenta perioadei 01-30 sept. cand ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Autofactura depasire protocol byte00 byte00 Buna ziua, Autofacturile pentru depasirea plafonului de 100 lei la protocol, unde se trec in decontul de TVA? Multumesc (vezi toată discuția)