avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... este contraventie hranirea porumbeilor?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

este contraventie hranirea porumbeilor?

buna seara,a hrani porumbeii salbatici de la bloc constituie contraventie?sunt vecini care sunt deranjati de acest lucru .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:40, 29 Mai 2010
daca prin actiunea dvs. produceti prejudicii vecinilor fapta poate fi considerata contraveninda normelor de convietuit... zgomotele si reziduurile provenite de la atfel de actiuni sunt considerate ca fiind perturbatoare conditiilor de convietuire in comun.
guvernator mg a scris:

daca prin actiunea dvs. produceti prejudicii vecinilor fapta poate fi considerata contraveninda normelor de convietuit... zgomotele si reziduurile provenite de la atfel de actiuni sunt considerate ca fiind perturbatoare conditiilor de convietuire in comun.

Off, noroc ca nu exista prevazute sanctiuni contraventionale pentru astfel de exprimari.
:rofl:

Contraventia este o fapta care prezinta trei caractere
- prezinta pericol social
- este savarsita cu vinovatie
- exista un text legal care o interzice
Cu privire la pericolul social reprezentat de hranirea porumbeilor nu cred ca are rost sa comentam :slap: insa trebuie sa stiti ca pot fi stabilite norme contraventionale prin hotarari de consiliu local si ca hranirea porumbeilor poate fi interzisa la Cucuietii-de-Sus si permisa in Cucuietii-de-Jos (era doar un exemplu teoretic :weg: ).
Oricum, nu cred ca ar trebui sa va faceti probleme insa poate merita sa intrebati la primarie (secretarul u.a.t.) daca exista cumva vreo hotarare de consiliu in acest sens (poate fi ceva de genul "este interzisa cresterea porumbeilor in zona centrala a orasului" sau ceva asemanator).
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
va multumesc f.mult,voi urma sfatul d-voastra.sunt din sector 1 si este vorba de cativa porumbei salbatici,care s-au pripasit in curtea interioara si carora le dau de mancare.
Banuiesc ca s-a considerat ,in baza vreunei decizii locale ca prin aceasta actiune ati murdarit strada.
De altfel,indiferent de situatie porumbeii sunt pasari destul de murdare,dar aceasta nu impiedica iubitorii de animale/pasari sa aiba grija de ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hranirea porumbeilor in balconul propriu Chri Chri Buna ziua. Locuiesc in sectorul 6 si hranesc porumbeii comunitari in balconul propriu. Langa bloc este gradina blocului, cam in paragina si plina de gunoaie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma intereseaza sa stiu daca pot contesta o amenda ... Lumyna Lumyna Buna ziua! ma intereseaza sa stiu daca pot contesta o amenda primita de la politia locala pe motiv ca hranesc porumbeii si pisicutele din jurul blocului. Pana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ... mio.c mio.c Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o ... (vezi toată discuția)