avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma obliga sa-mi dau demisia!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma obliga sa-mi dau demisia!

Buna seara,

problema mea e mai lunga si mai delicata, dar pe scurt: am fost in concediu medical (PE BUNE :) ) cam 1 luna si jumatate, timp in care directorul de la compania unde inca mai lucrez m-a inlocuit cu o alta persoana, mi-a desfiintat adresa de email si mi-a cerut laptop-ul de munca in timp ce eram in CM. Ok... I-am dat laptop-ul fara probleme, apoi m-a obligat sa ma duc personal sa-mi ridic salariul daca imi trebuie desi eu abia mergeam si nu au vrut sa i-l dea sefului meu direct cum facuse in luna precedenta. M-am dus, cu carja si piciorul in ghips cum eram, ca sa constat ca ma acuza cu nesimtire ca am stat in CM in mod abuziv... si ca de-aia m-a inlocuit.... in fine... s-a convins in cele din urma ca e real... dupa vreo alte 2 saptamani m-am prezentat cum era normal la locul de munca. Nu mai aveam asa ceva: biroul meu era desfiintat, calculatorul cu toate documentele si activitatea mea era in posesia altcuiva si eu plimbata pe holurile companiei timp de 9 ore fara sa aflu vreun raspuns desi am incercat in tot timpul asta sa iau legatura cu seful meu direct care nu stia nimic si cu directorul general care ma amana de la o ora la alta. Asa ca mi-am depus o cerere de concediu de odihna pentru cateva zile pana avea cineva bunul simt sa vorbeasca cu mine. Intr-un final l-am sunat pe director care mi-a zis ca nu mai sunt binevenita si sa-mi dau demisia. Intre timp, am intrat in posesia unui mail printat de la un coleg, in care se vornea despre detaliile inlocuirii mele in timp ce eu eram in CM!!!
Urmand sfatul unei doamne de la ITM am facut o cerere in scris prin care ceream sa mi se comunice in scris care este situatia locului meu de munca (pozitiei) care il ocup la data prezentarii cererii daca se poate sau la data la care ar trebui sa ma intorc la munca (31 mai) si am cerut ca aceasta cerere sa fie inregsitrata,semnata si stampilata. Bineinteles ca m-am izbit de un NU categoric de catre doamna director de resurse umane si m-a poftit sa ies afara din birou.
Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? Eu demisia nu mi-o dau, iar luni ar trebui sa ma prezint la serviciu la fel cum am facut-o data trecuta cand am stat 9 ore pe holuri asteptand sa vorbesc cu directorul. Mi se pare un fel de tortura psihica pentru a-mi da demisia...
Va rog sa ma sfatuiti pentru ca nu stiu ce sa mai fac... Cineva ma sfatuia sa ma duc direct de mana cu un avocat...
Ce ar trebui sa fac luni cand ma duc la serviciu in conditiile in care mi se cere demisia sau iar nu am cu cine sta de vorba despre situatia asta?

Va multumesc mult tuturor!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 29 Mai 2010
Ce ar trebui sa fac luni cand ma duc la serviciu in conditiile in care mi se cere demisia sau iar nu am cu cine sta de vorba despre situatia asta?

Mergeti la serviciu si le explicati ca nu va pot obliga sa va dati demisia , in caz contrar sa procedeze ei la incetarea raportului de munca ..bineinteles cu respectarea prevederilor legale.
De asemenea, puteti merge cu o persoana care sa fie martora la discutia dvs cu angajatorul .. o astfel de marturie este in favaoare dvs, intrucat puteti contesta decizia de incetare a c.i.m. in cazul in care va forteaza sa va dati demisia.
Nu faceti greseala de a nu va prezenta la munca.Trimiteti prin posta o cerere in legatura cu explicatiile care le solicitati societatatii, dar scrisoarea sa fie cu valoare de primire si un inventar al continutului, unde specificati exact ce contine acea scrisoare, pentru ca altfel angajatorul poate spune ca a primit o vedere de la mare, sau trimiteti prin fax cu confirmare de primire.
Daca nu veti ceda, angajatorul poate urma variantele: fie va insceneaza o comisie disciplinara, sau pe competente profesionale, aceasta din urma va da dreptul la somaj, fie cadeti de comun acord asupra incetarii CIM, fie renunta si va lasa in pace.
Adunati orice dovada, desi cea mai buna dovada ar fi cea a colegilor despre presiunile facute asupra dumneavoastra pentru a va da demisia. Ma indoiesc sa se ofere cineva sa depuna marturie pentru asa ceva.In conditiile de azi, cand angajatul e la mina angajatorului, nu cred ca va risca nimeni.Pentr inceput, mergeti pe varianta indiferentei si vedeti ce se intampla.
un mail poate tine loc variantelor de mai sus (scrisoare sau fax)?
multumesc inca o data
Mail-ul nu c onstituie o dovada decat in anumite conditii .. trimiteti mai bine o scrisoare cu confirmare de primire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cere incetere cim fara raspuns florinc florinc Am depus cerere incetare CIM. Aceasta nu a fost inregistrata si nici nu am primit un raspuns. In cerere se fac mentiunile: - in cazul ca sunteti de acord va ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a inregistra o plangere andreeapopescu andreeapopescu Ma confrunt cu urmatoarea problema: Deoarece am refuzat sa imi dau demisia, angajatorii mei au inceput un poces de "iti aratam noi ca te facem sa pleci ... (vezi toată discuția)
Demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail mcdinu mcdinu Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii. Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta ... (vezi toată discuția)