avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ACTE DE REZIDENTA SAU CETATENIE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ACTE DE REZIDENTA SAU CETATENIE

Buna ziua.
Numele meu este Nicolae si as avea o intrebare pentru ca nu gasesc raspus concret pe nicaieri.
Sunt casatorit de 3 ani cu o cetateanca de nationalitate spaniola si din urma acestei relatii a aparut fructul dintre noi doi . O fetita ce are acum 2 ani si 5 luni care bine inteles sa nascut in spania .
Intrebarea mea este : Cum as putea obtine pentru ea acte de indentitate in rominia de rezidenta sau de cetatenie pentru ca in rominia detin bunuri si in ziua de miine mi-as dorii sa le detina ea.eU IN SPANIA NU SUNT CETATEN CI REZIDENT.
Astept raspun daca poate cineva sa ma ajute pe adresa de e-mail aandreakit@hotmail.com
Cu mult respect nicolae
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:32, 29 Mai 2010
Potrivit Legii nr.21/1991, sunt, de asemenea, cetăţeni români copiii care s-au născut în străinătate şi ambii părinţi sau numai unul dintre ei are cetăţenia română.

Chiar daca detineti bunuri in tara, in cazul decesului dvs fiica va mosteneste.
Cetatenii romani aflati in strainatate pot depune cerere pentru eliberarea primului act de identitate impreuna cu documentele prevazute de lege la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare ale Romaniei din statul respectiv.

Documentele necesare pentru eliberarea unei carti de identitate (documente obligatorii, indiferent de motivul pentru care se elibereaza):
- cererea pentru eliberarea actului de identitate;
- certificatul de nastere al solicitantului si ale copiilor cu varsta mai mica de 14 ani;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu;
- chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate;
- timbru fiscal sau documentul cu care face dovada achitarii, in conditiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru;
Pe langa aceste documente, mai sus enumerate, mai sunt necesare si alte documente, in functie de motivul pentru care se solicita eliberarea cartii de identitate, precum si de starea civila a solicitantului, astfel:
In cazul eliberarii cartii de identitate la implinirea varstei de 14 ani:
- actul de identitate al unuia dintre parinti sau al reprezentantului legal;
- certificatul de casatorie al parintilor. Minorul depune cererea pentru eliberarea actului de identitate, însotit de unul dintre parinti .
In conformitate cu prevederile alin. (2) al art. 14 din O.U.G. nr. 97/2005, eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentele necesare unui cetatean strain,casatorit cu o romanca,in vederea obtinerii cartii de identitate in romania liliana redai liliana redai Buna ziua, Ma adresez celor care au cunostinta despre acest subiect,cu rugamintea de a primi un reaspuns cat mai explicit. Prietena mea,rezidenta in ... (vezi toată discuția)
Intocmire b.i. pentru copil canadian miss_ra miss_ra Cum pot intocmi buletin de indentitate pentru un copil nascut in Canada si care a implinit 14 ani , din parinti care au dubla cetatenie , romana si ... (vezi toată discuția)
A.i. la dobandirea cetateniei romane marianna_is marianna_is Buna seara! Putin ajutor va rog! Am avut azi la ghiseu doi cetateni din R Moldova care au obtinut cetatenia romana si doresc c.i. E primul meu caz de acest fel ... (vezi toată discuția)