avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revizuire

Buna ziua!
O hotarare irevocabila mai poate fi atacata prin revizuire?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 29 Mai 2010
Da, insa trebuie sa se incadreza in motivele prevazute de art. 322 din Codul de procedura civila.
Potrivit art.322 C.proc.civ. fac obiectul revizuirii hotărârile rămase definitive în instanţa de apel sau prin neapelare, precum şi hotărârile date de o instanţă de recurs atunci când evocă fondul. În această din urmă categorie intră hotărârile prin care tribunalele şi curţile de apel au admis recursul şi au modificat hotărârea atacată pe chestiuni de fapt, în baza înscrisurilor noi, în special în cazul recursului exercitat în condiţiile art.304 ind.1 C.proc.civ., precum şi hotărârile pronunţate în reju-decarea fondului după casarea cu reţinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire shhomerul shhomerul hotararea data de instanta de fond ( tribunal ) fiind definitiva si fara cale de apel ci doar de recurs se poate fii revizuita? (vezi toată discuția)
Sentinta data in urma unui recurs offefei offefei buna ziua! Ce se mai poate face in urma unei sentinte irevocabile, date in urma unui recurs? Sustin ca am pierdut recursul chiar daca fondul si apelul au fost ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)