Anul trecut ,am lucrat o perioada scurta in Italia la o fabrica,dar pentru a fii cu acte in regula cumnata mea mi-a facut acte (carte de identitate ,carte medicala).Dupa 3 luni m-am intors in tara definitiv,deoarece nu ma prea intelegeam cu ea.Cumnata mea a fost in tara si mi-a cerut sa-i dau inapoi cartea de idetitate si cea medicala pe motiv ca trebuie sa ma scoata sin spatiu.As dori sa stiu daca trebuia sa le dau sau nu?Actele erau valabile pana in 2016.Multumesc.
Da.Acele acte i le-am dat,pentru ca aveam mereu discutii pe tema asta,ca ii vine mereu pe adresa ei sa plateasca nu stiu ce,si asta nu inteleg ce anume....Daca eu nu stau acolo,ce poate ea sa plateasca pentru mine?
Desi nu ati specificat banuiesc ca acea carte de identitate si carte medicala erau italiene.
Oricum cartea de identitate italiana, fara cetatenie italiana nu o puteti folosi in afara teritoriului italian. Cartea medicala era de forma unui card albastru cumva? Daca e asa, nici aceasta nu are valoare atat timp cat nu mai sunteti inscrisa in Sistemul Sanitar Italian .
Cred ca ati facut bine ca le-ati dat si cumnata a facut foarte bine ca le-a luat. Odata ce i-ati spus ca plecati definitiv de la ea, acele acte trebuiesc anulate.
Poate nu stiti dar in Italia consumul de apa si taxa pe gunoaie se platesc si in functie de numarul persoanelor inregistrate la o adresa.