avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... acte de identitate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

acte de identitate

Anul trecut ,am lucrat o perioada scurta in Italia la o fabrica,dar pentru a fii cu acte in regula cumnata mea mi-a facut acte (carte de identitate ,carte medicala).Dupa 3 luni m-am intors in tara definitiv,deoarece nu ma prea intelegeam cu ea.Cumnata mea a fost in tara si mi-a cerut sa-i dau inapoi cartea de idetitate si cea medicala pe motiv ca trebuie sa ma scoata sin spatiu.As dori sa stiu daca trebuia sa le dau sau nu?Actele erau valabile pana in 2016.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 12:44, 14 Iunie 2010
din enuntul dvs, rezulta ca i le-ati dat deja...
daca e vb de o carte de identitate, aceasta nu avea ce sa caute la cumnata dvs
Da.Acele acte i le-am dat,pentru ca aveam mereu discutii pe tema asta,ca ii vine mereu pe adresa ei sa plateasca nu stiu ce,si asta nu inteleg ce anume....Daca eu nu stau acolo,ce poate ea sa plateasca pentru mine?
Desi nu ati specificat banuiesc ca acea carte de identitate si carte medicala erau italiene.

Oricum cartea de identitate italiana, fara cetatenie italiana nu o puteti folosi in afara teritoriului italian. Cartea medicala era de forma unui card albastru cumva? Daca e asa, nici aceasta nu are valoare atat timp cat nu mai sunteti inscrisa in Sistemul Sanitar Italian .

Cred ca ati facut bine ca le-ati dat si cumnata a facut foarte bine ca le-a luat. Odata ce i-ati spus ca plecati definitiv de la ea, acele acte trebuiesc anulate.

Poate nu stiti dar in Italia consumul de apa si taxa pe gunoaie se platesc si in functie de numarul persoanelor inregistrate la o adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate italiana vs buletin Gabriela.lavinia Gabriela.lavinia Buna ziua As dori sa aflu,daca pot sa calatoresc din Romania in Italia,cu oprire in Austria,folosind cartea de identitate italiana.inteucat actele romanesti ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! minor (17 ani), cetățean roman locuieşte in italia si vrea sa calatorească in ue nzt98 nzt98 Buna, caut ajutor aici pentru ca nu gasesc nicaieri raspunsul la problema mea. Sunt un cetațean roman de 17 ani si momentan locuiesc in italia de 7-8 ani. ... (vezi toată discuția)