avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu vecinii

Problema cu vecini
Buna
Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate putin pana a ajuns sa curga ca la robinet.....am vorbit cu vecinii de la 3 si respectiv de la etajul doi si nu am rezolvat nimic.....au spus ca nu e de la ei. Am vorbit si cu doamna de la asociatia de proprietari si......la fel, nu am rezolvat nimic....a dat din umeri.Acum am tavanul negru, plin de mucegai, varul s-a umflat, curge atat de multa apa incat am balta mereu).Vecinul de la parter nu locuieste in apartament si am vorbit si cu dansul si mi-a zis ca si la el e tavanul negru. Din cate stiu asociatia de proprietari ar trebui sa intervina in astfel de situatii....
In cazul acesta ce ma sfatuiti, pot face?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:08, 30 Mai 2010
Daca administratorul nu vrea sa faca nimic sa rezolve problema cred ca cea mai buna solutie este sa va faceti o asigurare a locuintei si societatea va face reparatia si va recupera banii de la vinovati.
Faceti o sesizare scrisa la presedintele asociatiei. Infiltratia de apa poate sa fie de la teava comuna verticala sau cotul si teava orizontala de la oricare din vecinii de deasupra. Sigur ca ei spun ca nu e de la ei pentru ca apa curge in jos, nu lateral.

Trebuie facuta o inspectie a tevilor de catre un instalator.
Lucrarea pe teava verticala este platita de asociatie (adica de toti proprietarii), reparatia la cotul de imbinare sau pe orizontala este platita de proprietarul apartamentului.

Proprietarii apartamentelor de deasupra Dv. sunt obligati sa lase administratorul sau reprezentantii asociatiei sa verifice si sa repare instalatia de apa si evacuare din apartamente, infrastructura care este in mare parte proprietatea comuna a asociatiei.
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
elga50, moderator
Asa cum a spus @elga50, cea mai buna rezolvare este cea cu administratia. Astfel se poate stabili unde este defectiunea. Apoi, se poate vedea daca este pe coloana comuna sau este o teava din apartamentul cuiva. In functie de aceasta se va stabili si cine trebuie sa plateasca: toti cei care sunt racordati la coloana sau un singur proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)