avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort prin intelegere (din culpa comuna)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort prin intelegere (din culpa comuna)

in cazul divortului prin intelegere (din culpa comuna), se poate pronunta hotararea de divort de la primul termen? daca am cazut de acord asupra custodiei copilului si a dreptului la vizite, asupra cuantumului pensiei de intretinere si a numelui dupa divort si daca ne prezentam de la primul termen cu cate un martor sau un martor comun? va multumesc.

ancheta sociala s-a facut. s-a discutat cu amandoi parintii

multumesc tuturor celor care s-au implicat. sa va dea Dumnezeu numai bine.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
raluca dragan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:15, 1 Iunie 2010
Nu, pt ca exista un copil minor. Divortul se va desfasura conform procedurii de drept comun.
Nu se poate.
Trebuie administrat un probatoriu care este un pic mai complex.
Bineinteles ca trebuie facuta si ancheta sociala la domiciliul fiecarui parinte.
Insa daca se merge repede cu probele, partile se inteleg asupra tuturor aspectelor, sigur ca dureaza mult mai putin decat in alte cazuri.
Exista posibilitatea sa se administreze intreg probatoriul la primul termen (in cazul in care sunt indeplinite toate conditiile), numai sa vrea instanta acest lucru.
Daca copilul nu trebuie audiat in instanta prezentati-va si cu un martor la termenul respectiv.
Cine stie, poate reusiti.
În principiu, se poate daca instanta accepta administrarea probelor la primul termen de judecata iar minorul nu are varsta de 10 ani impliniti. Astfel, daca este efectuata ancheta sociala, partile sunt de acord cu divortul din culpa comuna, cu incredintarea minorului, cu pensia de intretinere in favoarea minorului (care nu poate fi mai mica de 150 lei/luna), acestia pot, cu acordul instantei, audia un singur martor comun, la primul termen de judecata astfel ca instanta sa ramana in pronuntare. Daca minorul are varsta peste 10 ani, este necesara audierea acestuia in Camera de Consiliu si, instanta ar putea amana pronuntarea si audia, chiar in aceasta situatie, minorul a doua zi si apoi sa se pronunte. ;)

Alte discuții în legătură

Divortul nelutu01 nelutu01 buna seara! am si eu o nelamurire, din casatorie rezulta un minor de 11 ani, divortul poate fi de comun acord? se audiaza si minorul la proces? (vezi toată discuția)
Divort rapid posibil? dorin_bi dorin_bi Buna ziua Pe scurt situatia este urmatoarea: - reclamanta doreste divortul din culpa comuna, incredintarea minorului, pastrarea numelui si 50% din ... (vezi toată discuția)
Divortz cu minor petros petros buna ziua! fratele meu este insurat de 15 ani iar copilul rezultat din casatorie are 14 ani. sotia lui a intentat actiunea de divort, dar dupa cum stau ... (vezi toată discuția)