avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contabil....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contabil....

Buna ziua,ma pueti indruma...sa imi spuenti care sunt conditiile pe care sa le indeplineasca un absolvent pt a puea exercita profesia de contabil?ma refer la contabil cu drept de semnatura..si care este legea care prevede aceste conditii de exercitatii a profesiei de contabil?
Pt expert contabil,care sunt pasii?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 30 Mai 2010
Calitatea de contabil autorizat (ca si cea de expert contabil) se dobandeste pe baza de examen.

Conform art. 5 din Ordonanta 65/1994, poate dobandi calitate de contabil autorizat persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitatea de exercitiu deplina;
b) are studii economice superioare si o practica in specialitatea contabilitate de cel putin 2 ani sau studii economice medii si o practica in specialitate de cel putin 4 ani;
c) nu a suferit nici o condamnare care, potrivit legislatiei in vigoare, interzice dreptul de gestiune si de administrare a societatilor comerciale;
d) a reusit la examenul de contabil autorizat.

Contabilul autorizat poate executa pentru persoanele fizice si juridice urmatoarele lucrari:
a) tine contabilitatea operatiunilor economico-financiare prevazute in contract;
b) intocmeste bilantul contabil;
c) contabilul autorizat cu studii superioare poate sa verifice si sa certifice bilantul contabil si sa indeplineasca obligatiile prevazute de lege pentru cenzorii numiti la societatile comerciale.
Contabilii autorizati pot sa-si exercite profesia individual ori in societati comerciale de expertiza contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere ceccar cristinanca cristinanca sunt studenta in anul 2 si tin contabilitatea la 2 firme de ceva vreme dar nu pot semna bilantul si as vrea sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc sa ma ... (vezi toată discuția)
Legislatie mirelaisofia mirelaisofia Buna ziua, vreau sa intreb legat de examnenul de expert contabil cu studii superioare, am 3 ani pe cartea de munca vechime cu studii superioare (deci ma ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu expert contabil rox_ann07 rox_ann07 am terminat facultatea in stiinte economice specializarea management si as dori sa fiu expert contabil.....care ar fi procedura, trebuie sa dau vriun examen? ... (vezi toată discuția)