avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract preluare masina inainte de a face acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract preluare masina inainte de a face acte

Vreau sa cumpar o masina de la o persoana fizica. Aceasta persoana trebuie sa faca acte de succesiune si mai dureaza ceva timp si nu mai am rabdare sa astept.
Se poate face la notar un contract prin care imi poate da masina inainte de a fi gata actele de succesiune?
Cam cat ar fi comisionul la 8300 Euro?
E riscant pentru mine?
De exemplu sa-i dau banii pe masina dupa ce facem actele la notar si el sa fie obligat sa-mi vanda masina imediat ce a terminat cu succesiunea.

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: varuma , utilizator 07:41, 1 Iunie 2010
Buna ziua !
Intrucat dreptul de proprietate nu apartine succesorului decat in momentul definitivarii procedurii succesorale ( acesta fiind prezumtiv mostenitor) , nu se poate face antecontract de vanzare-cumparare pana la definitivarea actelor privind dezbaterea mostenirii . Riscul este destul de mare ... iar sumele variaza in functie de notar ...
Incercati sa mergeti la avocat pentru a face actul juridic respectiv.
Daca este un singur mostenitor nu cred ca ati avea efectiv probleme.
Daca sunt mai multi mostenitori se pot ivi probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc foarte mult pentru informatii. O sa vorbesc azi cu persoana si vedem cat mai dureaza actele de succesiune. Poate reuseste sa le faca in cateva zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune divele divele avem urmatoarea situatie; -parinti decedati -nu s-a efectuat succesiunea -sunt 2 copii -daca unul dintre ei doreste sa vanda apartamentul , este posibil, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire taky_mika taky_mika vreau sa-mi spuneti ce drepturi am eu si surorile mele la apartamentul parintilor odata ce tatal este decedat iar mama traieste ,amandoi fiind proprietari in ... (vezi toată discuția)
Se poate sa ma scoata de la mostenire? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este vreo posibilitatea legala ca o ruda, care are si ea dreptul la mostenire, sa faca succesiunea fara mine, in ideea de a ma indeparta de la ... (vezi toată discuția)