avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate sa ma scoata de la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate sa ma scoata de la mostenire?

Buna ziua,

este vreo posibilitatea legala ca o ruda, care are si ea dreptul la mostenire, sa faca succesiunea fara mine, in ideea de a ma indeparta de la mostenire?
Nu am eu o cota legala, indiferent de ce se intampla si la aceea cota sa se renunte numai daca eu decid?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:08, 16 Februarie 2010
Daca eu va intreb pe dvs.: "este adevarat ca masina mea este stricata si ca trebuie reparata", dvs. ce-mi raspundeti?
Pai, stai putin: sa vad masina, sa o pornesc... Si, pana la urma de unde stiu ca-i masina ta?

Daca nu veniti cu amanunte de genul: cine e decedatul, ce calitate aveti dvs., ce calitate are ruda respectiva etc., n-o sa primiti nici un raspuns valabil.
Si va mai intrebam...ati acceptat mostenirea in termenul legal de 6 luni?
ok. Succesiunea s-a facut in cele 6 luni. Eu sunt nepoata si cealalta persoana este fiul de sange al decedatului. Alti mostenitori nu mai sunt.
buna dimineata.
defunctul este bunicul dvs/
dvs veniti la succesiune prin reprezentarea tatalui dvs decedat?
ideea este ca daca in termenul de optiune succesorala de 6 luni de la data decesului defunctului nu ati facut acte de acceptare expresa sau tacita a succesiunii va poate declara straina de succesiune.
dar intelg ca dvs ati facut ceva demersuri in aceste 6 luni.
reveniti cu detalii.
Buna ziua,

aveti dreptate. Eu vin la succesiune dupa parintele meu, copil al defunctului in cauza. Nu inteleg ce exact ce vreti sa spuneti ca presupuneti ca am facut acte care sa nu ma faca straina de succesiune...Nu stiu exact ce inseamna asta....Bunicul a murit in decembrie, ne-am dus toti la inmormantare si acum in februarie ma trezesc ca singurul bun al bunicului a fost deja dat mostenitorului de care vorbeam. Nu ar fi trebuit sa dau ceva declaratie cum ca nu vreau sa intru la mostenire? Poate asa tacit sa imi ia partea? Nu are fiecare o cota legala? Eu asa stiam....Si, corectati-ma daca gresesc, stiam ca ar trebui sa dau in scris ca nu vreau nimic din mostenirea respectiva, nu sa faca toate pe la spate.....

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Lamuriti-ma va rog.Daca nu deschid succesiunea in termen de 6 luni nu mai am dreptul la nimic(eu sunt una din fiicele decedatului)Asta cred ca inseamna ... (vezi toată discuția)
Accepatre succesiune doina_i doina_i Daca nu am facut la timp acceptarea se mai poate face ceva? (vezi toată discuția)