avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract facut intre martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract facut intre martori

buna ziua!!am gasit de curand printre actele vechi o hartie,pe care scrie caci bunicul meu i lasa la mama casa.este facuta in anul 1984.in anul 1985 el a decedat,s-a facut atunci mostenirea intre bunica ,tatal meu si un unchi.aceasta hartie a fost scrisa de catre fata unui vecin,ea traieste,dar vreau sa stiu daca ma ajuta cu ceva aceasta hartie.pe hartie apare semnatura bunicului...el nu stia sa scrie.astept un raspuns.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:38, 31 Mai 2010
Hartia nu e valabila.
Testamentul olograf trebuie sa fie scris, datat si semnat de mana testatorului, in intregime. Daca nu stia sa scrie trebuia sa faca un testament autentic ( la un notar).

Chiar daca ar fi fost valabil, e prea tarziu sa mai faceti ceva. S-a prescris dreptul la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament andryzs andryzs Buna ziua Un testament scris de mana fara semnatura si stampila Notarului este valabil? Multumesc (vezi toată discuția)
Valabilitate testament scris de mana CALIN74 CALIN74 Buna seara! o intrebare as avea si anume in cazul demararii unei succesiuni cu ambii parinti decedati are valoare un testament al ultimului parinte ramas in ... (vezi toată discuția)
Este valabil? m.ben m.ben bunicul meu a lasat testament in 1992 unui fiu de-al sau dar desi stia sa scrie si sa citeasca nu a semnat doar a pus degetul pe o foaie scrisa la masina si ... (vezi toată discuția)