avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligatia de a face
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligatia de a face

Chemarea in judecata a Institutiei Prefectului, Serviciul Inmatriculari, pentru a o obliga la inmatricularea unui autoturism se poate face cu ajutorul Ordonantei Presidentiale? Ce sanse are pt admisibilitate?
Cel mai recent răspuns: Matei Eugen Marius , utilizator 00:07, 1 Iunie 2010
Prin cererea de ordonanta presedintiala pe care doriti sa o formulati, se tinde la însasi solutionarea fondului, ceea ce este inadmisibil , masura solicitata a fi dispusa neavând caracter vremelnic.
Deosebit de aceasta, Legea contenciosului administrativ instituie reguli speciale de procedura , institutia ordonantei presedintiale nefiind aplicabila în cauzele în care intra sub incidenta acestui act normativ.
In speta ne aflam în prezenta unui refuz al Serviciul Inmatriculari , în calitatea sa de autoritate publica, de a rezolva o cerere privitoare la un interes legitim privat, cauza intrând sub incidenta art.1 din Legea nr.554/2004 .
In ce masura însa acest refuz este sau nu justificat se poate constata numai în cadrul procesual reglementat de art.8, art.11 si art.12 din acest act normativ , în urma solutionarii în fond a cauzei de catre instanta de contencios administrativ .
In concluzie, ordonanta va fi respinsa ca inadmisibila.
Ms mult de raspuns, banuiam eu ca acesta va fi...citesem inainte despre O.P....dar speram eu la ceva minune...aveam in cap ceva de genu...sa invoace dreptul la libera circulatie sau necesitatea inmatricularii autotuismului pt deplasarea la locul de munca( in vederea pastrarii acestuia)...intrucat de unde se deplaseaza proprietarul autoturismului nu are posibilitatea la mijloc de transport in comun.
Nu am spus ca nu se poate obtine aceasta inscriere, dar nu pe cale de ordonanta presedintiala, ci în urma solutionarii în fond a cauzei de catre instanta de contencios administrativ .
da stiu ca se poate pe fond...eu speram sa tina si o.p. ! ms mult pt raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita minor amma7878 amma7878 Fostul sot mi-a deschis in urma cu cateva luni proces pt vizita minor.De ce acum dupa aproape 5 luni ,dupa ce au fost cateva termene,imi mai deschide inca un ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala intr-un conflict de munca bukinst bukinst In cazul unui conflict de munca privind desfacerea contractului de munca, prin pensionare, salariatul a formulat o actiune in instanta pe fond si o cerere de ... (vezi toată discuția)
Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)