avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

Am o intrebare, daca am un antecontract cu X, dar in acest antecontract este cuprins si Y si Z, deci suntem 3 in acelasi antecontract, dar Y si Z au vandut partea lor ideala pentru X, si eu nu am fost platit, pentru desfacerea contractului impozitul (taxa) dupa ce platesc, 1.platesc dupa suma totala stabilata in antecontract, sau numai dupa suma stabilita pentru mine? Si inca o intrebare: antecontractul asta este valabila sau nu, incat cele 2 oameni cu vanzarea partea lor au "iesit" din antecontractul asta, deci antecontractul nu trebuie sa fie modificat in asa fel incat numai eu sa fiu mentionat ca vanzator - cu suma reala?
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am primit pretul si am incheiat numai un antecontract. S-a depasit termenul. deja din anul trecut.Am discutat cu avocati, si au zis, pentru rezolutiunea antecontractului trebuie sa platesc taxa timbru dupa suma cuprinsa in antecontract. Dar cum am zis, in acest antecontract fara consimtamantul meu cele 2 oamnei au vandut partea lor (cota lor ideala, dar nu pentru domnul cu care suntem partneri prin antecontract ci pentru un alt cineva !!!)). Deci intrebarea:: taxa timbru cum trebuie sa platesc, dupa suma stabilata(pretul stabilit )pentru cele trei vanzatori, sau numai dupa suma stabilita pentru cota mea ideala. Este nevoie de platit taxa timbru pentru rezolutiunea antecontractului? Acest antecontract daca nu este valabila fiindca s-a depasit termenul de ce trebuie rezolutionat in instanta? Cele doi oamnei au vandut partea lor (cota ideala) deci antecontractul in care sunt cuprinse cu mine impreuna ( 3 oamnei) in cazul asta este valabila? In acest caz, eram coproprietari, dreptul de preemtiune nu exista? Avocatii au mai zis ca dupa trei ani deja nici nu pot sa cer sa fiu platit, si poate sa fie un pericol ca domnul cu care am antecontract ma da la judacata, si cere validarea antecontractului in sensul sa fie modificat pentru un contract autentic de vanzare cumparare si cu asta pierd cota mea ideala!!! Asta poate sa fie o teama reala?Nu ma vine sa cred. Intreb asta fiindca de mult nu traiesc acasa, Multumesc mult pentru orice raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract NagyCsZs NagyCsZs Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)
Revanzarea unui drept litigios felinutza felinutza S-a incheiat un contract de v-c intre X-vanzator si Y, Z cumparatori in urmatoarele conditii: X este indreptatita la restituirea mai multor terenuri ... (vezi toată discuția)
Este corecta taxa de timbru? toto_m toto_m Buna ziua, Taxa de timbru pentru a recupera avansul de 2000 de euro dat pentru achizitionarea unui apartament ( proprietarii nu ne-au mai vandut apartamentul ... (vezi toată discuția)