avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale POSIBIL FALIMENT SAU ...NU
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

POSIBIL FALIMENT SAU ...NU

Sunt unul dintre asociati unei SRL care la finele anului 2009 are urmatoarele solduri in balanta sintetica:
cont101=credit=200
cont 106=credit=11054
cont 117=debit=107521
cont 121=debit=4703
cont 371=debit=145648
cont 401=credit=204664
cont 411=debit=8149
Societatea nu mai functioneaza din anul 2006, timp in care am adunat datorii la stat, iar datorita nefunctionarii nu am mai reusit ca din salariile mele si ale sotului sa achit aceste datorii. Va rog sa ajutati cu un sfat , daca aceasta societate ar putea intra in faliment. Mentionez ca toate sumele mentionate anterior nu mai sunt existente decat pe acte, faptic nu mai exista nimic. Daca , pt un raspuns concret aveti nevoie de mai multe informatii sunt dispusa sa vi le comunic. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LAURA_79 , utilizator 09:42, 2 Iunie 2010
insolventa intervine atunci cand datoriile dumneavoastra fata de diversi furnizori nu mai pot fi onorate, Legea 85/2006 reglementeaza pe larg toate aspectele.
Ca simplu jurist, observ ca aveti datorii destul de consistente, pe care daca nu le puteti onera mai bine solicitati intrarea societatii dumneavoastra in procedura insolventei .
Eu nu mai am cum sa platesc acesti furnizori, pt ca nu am din ce , salariul de 700 de roni nu imi ajung nici sa platesc datoriile la stat, Daca se poate va rog sa ma ajutati cu mai multe amanunte cum se poate incepe acesta procedura si ce ar trebui sa fac. Va multumesc
Din datele/conturile prezentate nu rezulta ca aveti datorii la bugetul statului !!
Singura datorie prezentata este in contul 401-furnizori , iar daca sustineti ca provine din anul 2006 atunci este prescrisa
Pt mai multe detalii puteti sa ma contactati
Va multumesc pt sfat, problema este ca eu in acte nu mai am nici o datorie la bugetul de stat, dar in fisa sintetica pe platitor din administratia financiara, mai am de plata cam 6500 ron, pe care nu reusesc sa ii descopar de unde vin. Datoriile daca se prescriu banuiesc , ca vor intra pe venit... deci vor genera impozit de plata la stat.
Momentan am sa suspend activitatea firmei din registru comertului si cand voi avea posibilitatea pt inchiderea definitiva a firmei , am sa iau legatura cu dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare contracte cesiune, compensare bugetul de stat Alyna12 Alyna12 Societatea M are de incasat de la bugetul de stat TVA de rambursat. Societatea M este client al societatii A. Societatea M incheie un contract de cesiune de ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile tva carasclaudiu carasclaudiu Societatea M are de incasat de la bugetul de stat TVA de rambursat. Societatea M este client al societatii A. Societatea M incheie un contract de cesiune de ... (vezi toată discuția)
Inchidere conturi care au sold felisana felisana Pentru inchiderea unei societati care nu a mai avut acctivitate de mult am nevoie de niste lamuriri in legatura cu anumite inregistrari contabile: 1. In ... (vezi toată discuția)