avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare salar 25 %
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare salar 25 %

Buna ziua

Patronul meu ma informat ca de la 01.06.2010 imi va scadea salariul cu 25% ca la bugetari. eu lucrez la o firma privata iar domnul patron a argumentat diminuarea salariului cu 25% dic cauza ca el lucreaza mai mult cu statul (clientul lui principal este statul).
Eu stiu ca diminuarea salariului se poate face disciplinar (ceea ce nu este cazul) sau printr-o lege.
Daca nu sunt de acord ce poate sa-mi faca angajatorul ?
Are acest drept ?
Ce argumente sa aduc eu ca sa nu mi se micsoreze salariul

Multumesc
Cel mai recent răspuns: rockerash , utilizator 22:04, 7 Iunie 2010
In cazul dvs. , modificarea CIM se poate face numai prin act aditional , prin acordul partilor . Nu trebuie sa argumentati din pdv legal nimic , insa angajatorul poate gasi metode avand drept scop o ... reducere de personal... asa , ca de criza ... ca doar lucreaza cu statul...:O
Nu se poate asa ceva.Dupa sintagma "e criza" nu va putem creste salariile, au venit si cu asemenea ineptii.Este revoltator; mai descurajant este ca acesti "oameni" dau dimensiunea reala a ceea ce se intampla de fapt.Cum poti sa ai tupeul asta, sa argumentezi astfel o diminuare de salari? El stie foarte bine ca nu e legal, si la fel de bine stie ca are la indemana o alta sintagma absolut revoltatoare "Ca tine mai sunt 10 la usa", asa incat stie ca se va face cum vrea el, mai devreme sau mai tarziu.
Referitor la intrebarea ta nu trebuie sa-i aduci nici un argument, si ceea ce trebuie sa stii este ca ai toate argumentele de partea ta!Multe! Foarte multe!Depinde doar de tine cat de departe vrei sa mergi cu "dizidenta"....
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
rockerash, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari salariale snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! Am si eu o intrebare. In urma modificarii procentului la sanatate au rezultat diferente la salariul net intre luna iulie si lunile precedente. In ... (vezi toată discuția)
Micsorare salar vs. concediere gaby76 gaby76 Buna ziua va rog sa ma ajutati cu urmatoarele: 1. care este modalitatea legala ca firma sa imi micsoreze salariul cu >35%, ca e criza ? 2. daca nu accept, ... (vezi toată discuția)
Salariu in functie de studii doryana28 doryana28 Buna ziua, Eu am studii postuniversitare, finalizate in 2008, dar in CIM nu este specificat acest lucru. M-i s-a spus de catre contabila ca nu e nevoie sa ... (vezi toată discuția)