avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensator in caz de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensator in caz de concediere

Buna ziua!As dori sa va cer din nou un sfat.
Dat fiind ca m-i se desface contractul de munca cu cod 65,si sunt in perioada de preaviz,cand pot sa-mi depun cerera pt salariul compensator?,sau daca am dreptul macar la asa ceva?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Toader Mihai , utilizator 10:23, 9 Decembrie 2010
modifica legea118/2010 acest drept, de a beneficia de salarii compesatorii?
marius1234 a scris:

modifica legea118/2010 acest drept, de a beneficia de salarii compesatorii?


Legea nr.118/2010 nu modifica acest drept.
freeelis a scris:

marius1234 a scris:

modifica legea118/2010 acest drept, de a beneficia de salarii compesatorii?


Legea nr.118/2010 nu modifica acest drept.


am uitat sa mentionez ca lucrez la politia primarie, incadrat ca personal contractual.(poate are vreo importanta)
Nu are nicio importanta unde lucrati ... dreptul la salarii compensatorii este prevazut in CCMN sau in ccm la nivel de ramura sau unitate.

Pentru institutiile bugetare exista OUG nr.98/1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective , care inca nu este abrogata.
Stimata Doamna,

Asa cum au sustinut si colegii mei anterior, salariul compensator este un drept al dumneavoastra recunoscut de Contractul Colectiv de munca la Nivel National 2007- 2010 si el nu poate constitui obiectul unei acordari discretionare a angajatorului. In afara de acest salariu compensator mai aveti dreptul si la acordarea tuturor drepturilor salariale cuvenite pana la data comunicarii deciziei de concediere.
Asa cum a sustinut colegul meu anterior, cererea dumneavoastra in vederea acordarii acestui salariu compensator se poate introduce oricand intrucat nimeni nu va poate interzice dreptul de a va adresa cu o cerere unei institutii publice sau private, numai ca dreptul dumneavoastra de a solicita cu succes acordarea acestor drepturi (de a obtine aceste drepturi salariale) se poate exercita numai in decursul unei perioade de 3 ani incepand cu momentul nasterii dreptului la a primi aceste drepturi salariale (momentul de la care vi s-a comunicat / inmanat decizia de concediere).Termenul de 3 ani este un termen de prescriptie extinctiva care opereaza in cazul unor drepturi de creanta iar drepturile salariale sunt drepturi de creanta pe care salariatul le are impotriva angajatulorului sau in temeiul contractului de munca intervenit intre salariat si angajator. Cu siguranta ca daca veti depasi acest termen si veti introduce actiune in instanta (actiune in pretentii)in vederea obtinerii acestor drepturi, instanta va respinge actiunea ca prescrisa.
Daca insa alegeti sa faceti contestatie impotriva deciziei de concediere, aveti la dispozitie un termen de 30 de zile de la data comunicarii/ inmanarii deciziei inauntrul caruia va puteti adresa instantei Tribunalului competent teritorial in vederea anularii deciziei ca nelegala. Daca insa veti depasi acest termen, actiunea dumneavoastra introdusa ulterior va fi respinsa ca tardiv introdusa.
In acest caz, in care veti pierde procesul, veti fi obligata si la plata cheltuielilor ocazionate de desfasurarea procesului.

O zi buna.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii concediere art 65 cm amya1808 amya1808 Care va fi nivelul salariilor compensatorii cuvenite salariatilor, daca in perioada preavizului acordat pentru concediere datorata desfiintarii postului, ... (vezi toată discuția)
Ccm unic la nivel national vs ccm unic ramura Daniel_Gaftoi Daniel_Gaftoi Buna seara, in compania mea se face concediere colectiva . CCM pe societate a expirat in 31.12.2007 si de atunci nu s-a mai incheiat nici un fel de act ... (vezi toată discuția)
Contestare concediere Marius Nou Marius Nou cum pot si unde sa contest concedierea care mi s-a facut? La firma la care lucrez sunt 2 angajati:un inginer si o secretara. Eu, inginerul, sunt dat afara ... (vezi toată discuția)