avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA expirat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA expirat

Buna ziua
Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi.
Am fost de acord amandoi ca si eu si el am fortat intersectia, eu am patruns cand mai aveam 2sec., pe verde, iar el s-a grabit si cred nu a asteptat sa se faca verde(parerea mea, daca la mine era verde la el cum sa fie tot verde, traseele noastre fiind perpendiculare).
Eu aveam polita RCA expirata, am fost la politie, am luat amenda, am platit-o, deci am raspuns in fata legii, nu?!
El a ramas sa isi repare singur masina, i s-a indoit tabla pe aripa stanga spate, atat.
De atunci ma tot amenita la telefon cum ca sa ii dau 400 euro, cel putin pentru masina, ca altfel ma da in judecata, aduce factura de 2 mii de euro si o sa ii platesc si avocatul si tot!
Nu stiu ce sa fac, eu am un salariu de 9 mil. si nu am nici o proprietate pe numele meu, in schimb am auzit de el ca are banii cu galeata si se ocupa cu tot felul de lucruri banoase.
Am fost sfatuita sa il ignor dar nu pot pentru ca efectiv ma inebuneste la telefon,aaa si mi-a spus ca ma gaseste el oricum daca imi schimb numarul.
Daca a mai fost cineva in situatia asta, va rog, cum sa procedez?
Multumesc,
Ghiulya
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 13:52, 3 Iunie 2010
Atata timp cat ambii participanti la trafic sunt cunoscuti, implicarea FPVS nu este oporuna si nu va va despagubi. In cazul prezentat nu putea exista decat un vinovat si politia este cea care poate da o solutie pe baza declaratiei celor doi. Personal eu nu as da nimic celuilalt fara o hotarare judecatoreasca. Acum lamuriti-ne ce scrie in PV al politiei si apoi mai discutam.
Fondul intervine, în principiu, dacă accidentul cauzator de prejudicii s-a produs:
1. pe teritoriul României şi autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat sau autovehiculul identificat era neasigurat şi avea locul obişnuit de staţionare în România sau într-un stat terţ faţă de statele din S.E.E.;
2. .......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)