avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare ridicare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare ridicare auto

In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l banuiesc eu, e ca masina era parcata in spic si nu paralel asa cum e indicat pe semnul de parcare, desi masina mea a fost singura ridicata sau eventual faptul ca era prea aproape de statia de autobuz (pe acelasi stalp sunt fixate ambele indicatoare si cel de parcare si cel al statiei RATB).

In data de 5 mi-am "rascumparat" masina si urmeaza sa ma duc la politie pentru amenda/proces verbal. In cazul in care mi se va intocmi proces verbal, intentionez sa-l contest (in cazul in care nu aflu intre timp ca motivul ridicarii masinii a fost altul, unul intemeiat) si sa solicit anularea amenzii, restituirea sumei amenzii dar si a sumei platite firmei care mi-a ridicat masina.

In cazul in care insa la politie nu mi se va intocmi proces verbal si voi reusi sa gasesc intelegere la ei si sa primesc doar un avertisment, in cazul acesta mai imi pot recupera suma platita firmei care mi-a ridicat masina? Practic nu voi mai avea un PV pe care sa-l contest si in baza caruia sa solicit restituirea banilor, totodata insa din moment ca nu mi se va intocmi PV, in baza carui act legal mi-a fost ridicata masina?
Nu cred ca aveti sanse la advertisment.
trebuie sa va judecati.
Din nefericire,amenda ce va va fi aplicata de politisti va fi corecta,in conditiile in care dvs.aratati ca nu va aflati in parcare,ci mai departe cu un metru ,adr si pentru ca nu ati parcat corect,probabil ocupand un loc si mai ceva mai mult,deci obturand si parcarea corecta a a altui atutotursim.
Nu prea aveti sanse.
Ridicarea auto in Bucuresti,are ca si baza legala HCLM si Protocol de colaborare,
incheiat de anumite primarii cu DGP Bucuresti
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Masina era parcata la 1m dupa indicatorul de parcare, adica era IN PARCARE, regulamentar, doar ca nu era parcata paralel cu trotuarul, ci in spic (ca toate masinile din acea parcare de altfel), dar era in zona regulamentara conform indicatorului de parcare.
Revin cu o informatie.
Iata informatia:

[ link extern ] /

Sper sa va fie de ajutor.

Alte discuții în legătură

Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de ridicarea autoturismului pinki pinki mi-a fost ridicata masina de pe trotuar, desi nu era niciun semn cum ca parcarea ar fi interzisa, pe motiv ca nu am lasat cel putin 1m spatiu pentru pietoni. ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism Livia Costescu Livia Costescu Buna ziua, Problema cu care ma confrunt este legata de ridicarea autoturismului de pe raza sectorului 1, de catre firma de ridicari. Pe data de 22.05.2010 ... (vezi toată discuția)