avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal completat gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal completat gresit

azi dimineata mi-au ridicat masina din zona romana, dupa un lung drum de la un parc de masini la altul am aflat ca este in parcul auto au sectorului 1 - Aleea Matelotilor. Acolo mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa achit inca o amenda deoarece masina era parcata pe trotuar si nu era lasat spatiul de 1m pentru pietoni. Agentul de acolo mi-a intocmit procesul verbal si l-am semnat ( fara sa-l citesc) in cele doua locuri. Dupa ce am ajuns la birou si m-am calmat .. am citit procesul verbal si am constat ca numarl de inmatriculare este total gresit: B-06-PEO, numarul masinii mele fiind: B-87-ZMX (masina inregistrata pe firma).
Pot anula acest proces verbal?? si care ar fi pasii pe care trebuie sa-u urmez??

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:00, 4 Iunie 2010
Da, pe acest motiv puteti obtine cu succes o anulare a procesului-verbal de contraventie Trebuie ca in termen de 15 zile de la data incheierii p.v. sa depuneti la Judecatoria din raza de domiciliu, o plangere impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, atasati si certificatul de inmatriculare la ambele exemplare ale plangerii si va veti prezenta la proces pentru a va sustine cauza.
Depuneti in 15 zile calendaristice o plangere contraventionala la Judecatoria Bucuresti - sectorul ..., de la domiciliu, insotita de copia cartii dv. de identitate si a talonului masinii. Veti depune plangerea in dublu exemplar pentru a fi comunicat un ex. si intimatului - I.P.J. - Serviciul de Politie Rutiera Bucuresti. Acest motiv este unul care va conduce loa nulitatea PV. ;)
Aveti posibilitatea legala ca in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie sa il contetsatati la Judecatoria Sectorului 1,pe motivele de nulitate prevazute in art.16 si 17 din OG nr.2/2001.
Urmeaza sa solicitati doar anularea amenzii.
Succes !
Daca singurul motiv de anulare este numarul masinii nu cred ca veti castiga desi eroarea este reala: in cazuri similare judecatorii au considerat ca masina al carei numar apare in PV putea sa fi fost imprumutata in acea zi de o cunostinta persoanei amendate, cu atat mai mult cu cat ati semnat fara a face mentiuni in PV cu privire la acest aspect. O persoana poate conduce intr-o zi mai multe masini, simplu fapt ca duci la dosar certificatul altei masini nu dovedeste faptul ca la data intocmirii PV nu conduceai masina al carei nr apare in PV. Cel mult puteti sa aduceti proprietarul masinii al carei nr apare in PV sa declare in fata instantei ca nu v-a imprumutat masina.Verificati daca procesul verbal nu are si alte erori sau omisiuni.
multumesc mult pentru raspunsuri.
Aianaa - toate celelalte acte de la eliberarea masinii sunt pe pe numarul corect de inmatriculare ( masina fiind si pe firma) , iar pv-ul este pe unul complet eronat ( nu sunt gresite doar cifrele sau 1-2 litere - este complet gresit) . Nu pot conduce 2 masini in acelasi timp :(

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal trecere pietoni ContSters117697 ContSters117697 Un garcea mi-a luat permisul ieri. Sunt hotarat sa fac contestatie, si sunt 2 probleme de atacat (?PE CARE ma sfatuiti sa o reclam?): 1. politistul a ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal adrian10 adrian10 Buna ziua Am parcat masina pe un teren (pamant neamenajat) pe care parcheaza toate masinile din zona.Politia rutiera mi-a dat avertisment dar a dispus ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie. zahandrei zahandrei Salutare tuturor!!! Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj ... (vezi toată discuția)