avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal de contraventie.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal de contraventie.

Salutare tuturor!!!
Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj al Politiei Rutiere din Mun. Zalau, pentru depasirea vitezei legale. Am fost inregistrat cu viteza de 79 km/h. Pana aici nimic interesant, dar agentul constatator a comis 2 greseli destul de importante. 1. Data pe procesul verbal e gresita. El in loc de 04.08.09 a scris 03.08.09, deci cu o zi in urma, iar mai jos in alta rubrica unde trebuia sa scrie din nou data, a scris-o corect! 2. Numarul masinii pe care condus -o e scris gresit. Eu am condus auto cu nr. BV 03 ..., iar el a completat in proces BV 02 .... Problema este ca eu am sesizat greselile dupa semnarea acelui proces. Credeti ca este benefic pentru mine daca as depune o contestatie si mai important, ce sanse am sa mi se anuleze acest proces? Va multumesc!!!!!
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
zahandrei, utilizator
Din ceea ce ne-ati relatat dumneavoastra aveti sanse mari de anulare a procesului verbal. Asa ca , nu mai stati pe ganduri si formulati plangere contraventionala pe care o depuneti la judecatoria Zalau.
Poti face contestatie doar referitor la fapta-depasirea vitezei legale. Daca contesti data procesului verbal si numarul masinii -aici poti face lumina- spui sa -ti arate plansele fotografice cu numarul real al masinii.Ei depun de regula la dosar asemenea planse. Spui ca te-a obligat sa semnezi ,dar esti vinovat totusi pentru ca nu ai citit ce ai semnat. Orice lucru se citeste inainte de a-l semna.
Deci i-ati atras atentia agentului constatator ca a facut 2 greseli in PV si nu s-a corectat?
Echipajul care v-a oprit este cel care a constatat fapta?
Procesul verbal prin care ati fost sanctionat este nul absolut!B-)
Faceti contestatie si se va anula cu siguranta!
SUCCES!
B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Procesul verbal prin care ati fost sanctionat este nul absolut!B-)
Faceti contestatie si se va anula cu siguranta!
SUCCES!
B-)

Hai ,sa discutam putin pe aceasta tema...
Nul absolut- in p.v au fost inserate date si fapte reale.Sanctiunea a fost aplicata celui care a savirsito si unde nu se contesta sau constata inexactitati...
Apreciez ,ca doar pentru cele doua greseli, in instanta nu se poate dispune nulitate absoluta.Am in vedere ca ,contravenientul a semnat p.v.,ca fapta a fost savirsita,ca nu sunt probleme de forma ci doar de fond,lucruri care in opinia mea nu poate duce la anulare sau nulitatea p.v.
Poate gresesc.
Astept si alte opinii...:)

Alte discuții în legătură

Proces verbal politie completat la alta data - posibilitate anulare intraveno intraveno Salut,am si o problema legata de PV Mie mi`a fost ridicata masina de la romana pe 24.07 in parcarea de la otv..au facut aia trecere chiar inainte cu cateva ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Contestare pv pe motiv de data gresita luciandan luciandan Buna ziua, In data de 30 oct am parcat, in jurul orei 17 masina pe un bulevard din Bucuresti sect6. Dupa aprox o ora, mi-a fost ridicata masina de baietii ... (vezi toată discuția)