avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj cu sau fara plati compensatorii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj cu sau fara plati compensatorii

Buna ziua,
Am fost anuntata ca mi se desfiinteaza postul in care lucrez si ca voi fi trimisa in somaj, intrebarea mea este: am dreptul la ceva plati compensatorii (un salar in avans sau ceva de genul asta), mentionez faptul ca lucrez la o firma privata si in contractul de munca nu este stipulat asa ceva.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:44, 3 Iunie 2010
semnarea deciziei de conbcediere are valoare decat de comunicare si nu de acceptare a acesteia ...
ASTA E O VESTE extraordinara pentru cei care totusi au semnat, dar tot se duc in instanta... ( semnatura salariatului nu inseamna ca un lucru ilegal a devenit brusc legal)! asa zisa "concediere legala"... doar pentru ca tiam dat o hartie pe care scrie :d decizie de concediere... CA ASA VREAU eu! :p

pe hartie scrie clar: termen de contestare 30 de zile !!!

totusi am auzit ca nu prea mai ai voie la somaj daca tiai semnat singur concedierea....?! oare am inteles prost?

cum ramane cu salariul compensatoriu neplatit?? in cazul in care nu se plateste.. eu cred ca instanta e singura modalitate !! ( inca o data), dar merita facuta si o reclamatie la INSPECTIA MUNCII , dar si la INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA

apoi successe :
liTIGIILE DE MUNCA IN rOMANIA SUNT GRATUITE.. nu platesti taxa de timbru..
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
ContSters83715, utilizator
macovei2000 a scris:
...totusi am auzit ca nu prea mai ai voie la somaj daca ti-ai semnat singur concedierea....?! oare am inteles prost?

1. Nu v-ati exprimat bine. Ce inseamna a semna singur concedierea?
2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj una din conditii este sa nu inceteze CIM din motive imputabile salariatului. Dintre aceste motive fac parte demisia si cererea de incetare a CIM cu acordul partilor. Ori,acestea amandoua se semneaza de catre salariat.
3. Semnarea deciziei de concediere se face pentru luarea la cunostinta si nu inseamna ca esti de acord cu ce scrie in ea.
4. Salariul compensator se poate obtine in instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de somaj?(1) Tinaya Tinaya Lucrez la o firma de aproape 2 ani de zile,iar in decursul zilei de ieri am avut frumoasa surpriza sa fim anuntati ca firma se va inchide din motive ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)