avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara pentru absenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara pentru absenta

Sunt functionar public si ma confrunt cu urmatoarea situatie

Am lipsit 2 ore de la servici (mi-am anuntat o colega care a instiintat seful de centru) si la intoarcere i-am zis si motivul pentru care am lipsit M-am semnat in condica A doua zi dintr-un motiv personal am lipstit toata ziua dar nu am anuntat pe nimeni ci am spus a doua zi. M-am semnat in condica , sefulnu a zis nimic (ca ar fi vreo problema sau sa scriu un referat ca motivatie pentru absenta)

peste cateva zile am fost chemata la comisia de disciplina pentru absente nemotivate In referatul facut de sefa se mentiona ca este vorba despre ziua in care am lipsit doua ore plus urmatoarea zi, Se mentiona ca acest lucru se repeta deoarece as mai avea nsite absente in luna ianuarie si februarie (in numar de trei)

AM verificat condica caci nu mi venea sa cred ( acolo unde ma semnasem era sters cu corector si scris ABSENT). In zilele din ianuarie si februarie am fost trimisa de catre sefa sa duc niste documente (am numar de inregistrare pentru ele, si mai facusem si nsite activitati in birou) Cand am venit cu aceste argumente ca m-am trezit peste noapte cu nisteabsente nemotivate eu facand ceva in interes de servici la comisie mi s-a spus ca nu disuctam despre absentele din lunile trecute ci numai despre astea din aprilie.

Am spus ca in ziua cand am intarizat am vb cu sefa, am facut si activitate la servici si m-am semnat In fapt doua ziua urmatoare a fost cand am lipsit si nu am anunatat chiar atunci Dar am explicat a doua zi

Am fost sanctionata prin luarea unui procent din salar

Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: lichidatorul , utilizator 08:54, 5 Mai 2007
data viitoare anunta anterior....cu cerere scrisa...... se pare ca cineva nu este fan al tau daca din atata a facut caz...asa ca atentie.....
~ Conținut șters la cerere ~
"sunt functionar public"...deci, care CODUL MUNCII????????????
Legea nr. 188/1999
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara nicusorco nicusorco Buna ziua Pe data de 1 februarie a.c am fost concediat de la colegiul la care eram angajat ca pedagog de 4 ani de zile. Mentionez ca nu am avut abateri ... (vezi toată discuția)
Retinere abuziva din salariu ContSters98173 ContSters98173 Retinere din salariu Sunt functionar public la o primarie de comuna si vreau sa va supun atenta asupra unei probleme. Din anul 2005 pana in prezent 2009 am ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala impotriva angajatorului ce nu vrea sa aplice sentinta definitiva si executorie unde se depune? uberlebender uberlebender Buna seara! Maine se implinesc 15 zile,si sentinta de repunere in drepturi NU e aplicata.In plus,am fost supusa la o ancheta a comisiei disciplinare,care vrea ... (vezi toată discuția)