Stie cineva, va rog, daca cei 2 ani de concediu pentru crestere copil
se considera vechime in specialitate( de exemplu pt un post de
conducere tb sa aiba 7 ani vechime in specialitate ca economist dar
are in cartea de munca 2 ani pt crestere copil si in total 8 ani si
jumatate). Va rog daca stie cineva baza legala. In CCM se specifica
numai pt sporul de vechime ca se iau acesti doi ani dar nu spune nimic
de vechime in specialitate.Vreau sa ma lamuresc daca am sau nu dreptate. Pentru acesti 2 ani de ccc se acorda conform CCM spor de fideliatate si bineinteles vechime#-o.
SUGESTIE DE MAMA ENERVATA : NU MAI STRESATI LUMEA !!!
CONCEDIUL DE MATERNITATE ESTE CONSIDERAT VECHIME IN MUNCA
Acum cu vechimea in specialitate depinde cred de cine verifica actele in mod normal din moment ce atunci cand ai plecat in concediu de maternitate sau paternitate aveai o specialitate si lucrai in domeniu normal ar fi sa se considere vechime in spec. ca doar faptul ca ai un copil nu iti anuleaza nici studiile nici experienta. E o chestie de bun simt
sorry, dar este doar perioada asimilata stagiului de cotizare.
Faptul ca ai un copil nu anuleaza nimic, dar perioada in care nu lucrezi pt ca ai suspendat contractul la cerere (deci nu profesezi) chiar ar fi lipsa de bun simt sa nu se considere vechime in specialitate? #-o
Offtopic: si eu sunt o mama....candva enervata ca am beneficiat doar de un concediu de maternitate de 4 luni ( ca asa erau vremurile).:))
Concediul de 2 ani reprezinta vechime in munca, se iau in calcul pt sporul de vechime, dar nu constituie vechime in specialitatea studiilor, contractul fiind suspendat nu-ti exerciti profesia.
Vechimea
ENGFULL
concediul medical
concediul de maternitate intra in calculul vechimii in munca , dar al vechimii in specialitate ?
somajul tehnic , intra in calculul celor ... (vezi toată discuția)