Buna ziua!
Am de rezolvat o speta la aceasta materie si cum eu am terminat mate-info, recunosc ca nu ma pricep foarte bine. Daca puteti sa ma ajutati in acest sens, v-as fi foarte recunoscatoare.
La data de 19 apr 1992, domnul S.P., din com. Ranca, jud. Gorj, i-a concesionat lui M.N. suprafata de 200 m patrati teren pt. construirea unei case de vacanta. Durata concesiunii prevazuta in contractul de concesionare a fost stabilita la 10 ani. La 13 sept 2002 com. Ranca, reprezentata prin primar, l-a chemat in judecata pe M.N., solicitand instantei sa-l oblige pe acesta sa lase liber terenul care a facut obiectul concesiunii dupa ce l-a readus in starea initiala prin demolarea constructiei(si ridicarea materialelor rezultate).
In motivarea actiunii, reclamantul a aratat ca dreptul de concesiune al paratului a incetat prin implinirea termenului de 10 ani. M.N a formulat cerere reconventionala prin care a solicitat ca reclamantul sa fie obligat sa-i plateasca suma de 2000 lei despagubiri, reprezentanD contravaloarea constructiei pe care a edificat-o pe terenul concesionat.
Intrebare: Ce solutie credeti ca va adopta instanta?
Cesiune loc de veci
dubick
La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)