avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat pt tentativa de omor calificat nevinovat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat pt tentativa de omor calificat nevinovat

daca cei care au dat declaratii impotriva sotului meu au mintit fapt ce reiese din dosar si adevaratul vinovat nu recunoaste ce a facut,ce sanse are sotul meu este la al 4lea mandat de arestare preventiva si nu au probe sa-i incheie rechizitoriul?este posibil sa-l condamne pe el dc nu este vinovat si a cerut testul cu poligraf,este folosit ca proba?ce legi avem in romania?dc 10martori mincinosi dau declaratii impotriva unuia il condamna fara retinere chiar dc se vede clar ca acei oameni mint?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:55, 7 Iunie 2010
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sa stiti ca avocatul trebuia platit bine sa se ocupe de un astfel de caz.
Este foarte mult de lucru si necesita timp sa te ocupi de dosar.Probabil ca avocata dvs. este foarte incarcata cu alte cauze si nu are timp...
O alta problema mai este si aceea ca nu se permite accesul la dosar suficient la instanta daca avocatul nu stie cum sa puna problema.Din cate stiu nu vor sa dea copii xerox dupa dosar, ceea ce inseamna ca avocatul trebuie sa stea in arhiva cateva ore...daca are timp.
Se spune ca in Romania cei mai buni avocati...nu au timp...
Parerea mea este ca ar trebui sa va cautati un avocat care sa aiba...timp...
Dar, stiti vorba...time is money.
Pentru ca avocatul sa aiba timp trebuie sa mai renunte la anumite cauze care i-ar surveni ulterior.Insa, nu trebuie sa piarda nici bani...la treaba aceasta...Nu stiu daca ati inteles...

avocat Claudiu Lascoschi

Copiile le poate scoate,orice avocat interesat,nu in functie de onorariu,ci in functie de profesionalismul sau.
Exista foarte multi avocati care in virtutea onorariului initial solicitat isi fac datoria.
Exista si avocati care tot cer,fara a intreprinde nimica,prestatia acestora fiind minima.
Din nefericire,se continua ,de catre unii cu acelasi" tip" de mesaje ,pe principiul:
"hai sa mergem la bunica, sa mancam nimica"
In faza de urmarire penala din cate stiu nu vor sa dea copii xerox.Poate ca daca vrei sa faci 2 xeroxuri iti da dreptul... dar daca vrei mai multe se respinge...
Parerea mea este ca exista dreptul dar... si...nu se da...la nimeni...decat la infractiuni de gravitate redusa...
Ia vedeti ce spun alti avocati.
Ultima oara am incercat sa xeroxez in faza de urmarire penala 3000 de file pt infractiunea de trafic international de droguri de mare risc si nu s_a vrut...

avocat Claudiu Lascoschi

In faza de urmarire penala din cate stiu nu vor sa dea copii xerox.Poate ca daca vrei sa faci 2 xeroxuri iti da dreptul... dar daca vrei mai multe se respinge...
Parerea mea este ca exista dreptul dar... si...nu se da...la nimeni...decat la infractiuni de gravitate redusa...
Ia vedeti ce spun alti avocati.
Ultima oara am incercat sa xeroxez in faza de urmarire penala 3000 de file pt infractiunea de trafic international de droguri de mare risc si nu s_a vrut...

avocat Claudiu Lascoschi

Daca s-a intamplat acest lucru intr-un loc nu este obligatoriu si in alte unitati sa se intample la fel.
Daca sunt doar doua exemplare se pot face copii de pe ele,desi este dificil de inteles ce inseamna "doua xeroxuri"
Pe de alta parte,cred ca a nu stiu cata oara se discuta despre onorarii avocatiale mai mari sau mici ,de catre dl.avocat,sfidand discutiile anterioare purtate pe aceiasi tema si postate pe site,de altfel sfidand pe toti cei care s-au manifestat impotriva acestei "practici"
In faza de urmarire penala nu se permite xerox dupa dosar.V_ati interesat si la alti avocati despre acest lucru?
Avocatul trebuie sa studieze dosarul in arhiva sau in sala de judecata.Sunt situatii in care dosarul este adus in ultimul moment...
Ar trebui sa va informati cum se prezinta situatia in realitate...

In faza de urmarire penala nu se permite xerox dupa dosar.V_ati interesat si la alti avocati despre acest lucru?
Avocatul trebuie sa studieze dosarul in arhiva sau in sala de judecata.Sunt situatii in care dosarul este adus in ultimul moment...
Ar trebui sa va informati cum se prezinta situatia in realitate...

Ar trebui sa cititi inainte sa apasati pe butonul"Publica mesaj" si sa vedeti la ce se refera postarile dvs .

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)
Masura preventiva prev de art 145cpr penala ,obligatia procurorului de a se pronunta cu privire la prelungirea sau incetarea masurii de anu parasi tara sau localitatea janos_varga janos_varga Procurorul face o propunere judecatorului pentru instituirea masurii de arestare preventiva ,aceasta este respinsa si inlocuita de judecator cu masura de a nu ... (vezi toată discuția)
Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)