avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... intampinarea in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

intampinarea in contencios administrativ

Este exclusa intampinarea in contenciosul-administrativ si fiscal ? Va rog mult sa ma luminati : am chemat in instanta de contencios doua institutii urmand sa depun precizari in privinta daunelor dupa luarea la cunostinta a intampinarilor celor doua parate si dupa discutarea suspendarii ordonantei atacate .La primul termen mi-a fost ceruta prin citativ adresa uneia dintre ele, lucru ce presupune ca aceasta nu a fost citata . Mentionez ca sunt nedeplasabila-scaun cu rotile-am depus acte medicale,fara sa cer judecarea in lipsa. La cel de-al doilea termen s-au prezentat ambele parate , au solicitat termen pentru luarea la cunostinta a cererii de chemare in judecata , au fost refuzate si lasata judecarea la a doua strigare. Paratele si-au sustinut apararea in fata instantei , eu nefiind prezenta nu am luat cunostinta de acest aspect si nici nu am avut posibilitatea sa-mi sustin cauza .Instanta a dat un termen scurt in vederea depunerii notelor scrise de catre "parti" , eu necunoscand acest lucru. Si asta a fost tot procesul . E legal, e normal , procedura a fost legal indeplinita ? Pe ce-mi pot baza recursul? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 4 Iunie 2010
partile parate puteau depune intampinare dar prin faptul ca cererea dvs a fost sortita esecului, probabil printr-o actiune nerealizabila, judecatorul a cautat sa curme situatia litigioasa creeata de dvs si sa termine mai repede.
acest mod de "solutionare" , este recunoscut cand cererea e aberanta sau de nerealizat.
Avokitten a scris:

partile parate puteau depune intampinare dar prin faptul ca cererea dvs a fost sortita esecului, probabil printr-o actiune nerealizabila, judecatorul a cautat sa curme situatia litigioasa creeata de dvs si sa termine mai repede.
acest mod de "solutionare" , este recunoscut cand cererea e aberanta sau de nerealizat.


Acest procedeu se poate aplica si in cazul in care partile nu mai au nimic de adaugat ... adica toata apararea lor se afla in dosar, neemaiexistand alte probe.
............
Este legal procedeu prin care o instanta amana pronuntarea in vederea depunerii de note scrise de catre parti.
Dupa pronuntarea instantei si aveti hotararea , se poate spune pe ce sa va bazati recursul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concluzii la intampinare ContSters184698 ContSters184698 Daca mi s-a dat intampiarea paratului s-o studiez iar instanta a dat un nou termen de judecata, si doresc sa fac niste precizari la ceea ce a scris paratul in ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinare sau note si concluzii? Marius M Marius M Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... ... (vezi toată discuția)
Decizie iccj Torahus Torahus Aveti cunostinta de existenta vreunei decizii ICCJ in sensul ca nu este obligatoriu ca intampinarea sa fie depusa cu 5 zile inainte de termen? (vezi toată discuția)