avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea rca

nush qm se poate in Romania asta...da cred k numai aici e posibil asa cva!
dupa ce fusei lovit de un taximetrist...doar mici avarii(un far,o semnalizare si putin capota indoita)...legea zice nah...mergem si omu isi recunoaste vina...facem intelegere amiabila!...ca si facut...mergem,facem intelegerea...constatarea...si gata...fusei indrumat catre un anumit service sa pot sa imi repar masina pe asigurarea lui!M-am dus...am lasat masina...mi.au reparat.o si in mom knd trebea sa primesc acceptu de plata...MI S.A RESPINS dosaru!taximetristu avea actele in regula...io la fel...ba chiar mai mult...a mers cu mine de 2ori la sediul frmei de asigurari explicand ca a fost de vina si ca asa s.a intamplat!dupa alte masuratori ale masinilor de catre vreo 5inspectori se cam convinsese ca asa e si ca ar tre sa plateasca..dar...nah...in romania....mi s.a refuzat iar dosaru spunandu.mi k singura treaba pe care pot sa o mai fac e sa ii dau in judecataX-(!motivul respingerii dosarului de 2 ori este ca dinamica accidentului cica nu coincide cu cele declarate!X-(suma reparatiei este de 1100ron si nush ce ar trebui sa fac...sa ma judec cu ei pentru 1100ron sau sa mi platesc io reparatia si sa mi vad de treaba ca romanu' care pune capul in pamant rusinat#-o
Cel mai recent răspuns: ciprian_lungeanu , utilizator 16:53, 10 Iunie 2010
"dinamica accidentului cica nu coincide cu cele declarate" este raspunsul clasic al societatilor de asigurare deoarece legea le permite din pacate sa dea un astfel de raspuns si...mai grav.....majoritatea romanilor trag aceeasi concluzie ca si tine "sa ma judec cu ei pentru 1100ron sau sa mi platesc io reparatia si sa mi vad de treaba ca romanu' care pune capul in pamant rusinat"...ei stiu ca asa gandeste romanul si profita.
dar stii ca daca te judeci cu ei obtii si banii pe reparatii si penalitati pt fiecare zi de intarziere si bineinteles cheltuieli de judecata??
ca sa nu vb de satisfactia ca ti-ai cerut drepturile....
atata timp cat oamenii vor continua sa gandeasca asa ca tine.......vom continua sa platim rca de dragul de a pati
pt ce mai exista drepturi recunoscute de lege daca nimeni nu le cere?? si apoi ne plangem ca e mizerie in jurul nostru......e mizerie ca noi lasam sa fie.....

Sfatul meu.......decat sa platesti reparatia tu....mai bine foloseste banii sa ii dai in judecata...
In acest moment cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa incercati o conciliere cu asiguratorul si daca puteti sa fiti insotit de un avocat specializat pe probleme de daune auto ar fi excelent. Asiguratorul trebuie sa va prezinte scris motivatia respingerii dosarului dv. Si daca nu reusiti sa va intelegeti cu ei, atunci va ramane calea instantei unde sigur veti avea castig de cauza si va vor plati si penalizari si cheltuieli de judecata si alte despagubiri pe care avocatul dv. va sti sa le ceara.
Este posibil ca societatea de asigurare sa fi apelat la serviciile unui expert care a ajuns la concluzia ce va fost comunicata. Cereti copie dupa raportul de expertiza si formulati obiectiuni care sa constituie baza discutiilor la concilierea directa.
Daca nu s-a efectuat o expertiza tehnica cereti sa va comunice detailat motivele care au condus la concluzia ca dinamica accidentului nu corespunde cu cea declarata.
Este recomandabil sa apelati si la serviciile unui expert tehnic auto.
multumesc pentru sfat!ceea c zic e ca orice expert ar putea spune ca s.a intamplat accidentu...am chiar si martori care erau de fata in seara respectiva,si mai mult...nu il cunosteam nicidecum pe cel care m.a lovit...el e din ferentari(sau ceva de genu)eu stau de o jumatate de an...in partea cealalta a bucurestiului...venit de la 100km departare...nu avem nici o tangenta!si nu stiu ce constatare poate sa faca pe baza a 2poze facute la masina(si alea pe soare si nu prea se vad bine)!am facut 2cereri de audienta la directorul firmei de asigurari dar tot nu ma primesc....nici nu stiu de unde sa incep cu partea cu datul in judecata...nu stiu cat costa....nu stiu nimic...asa e in romania....X-(!
Suma este mica si e jenant sa respingi un astfel de dosar,.
Va trebui sa vorbiti cu un avocat de pe acest forum, care sa va indrume in mod concret ce aveti de facut. Primul pas e concilierea, apoi actionarea in judecata. daca cererea e formulata bine si se depun toate actele, se pronunta instanta si fara dvs. si veti castiga procesul.
Costurile legale sunt: taxa timbru in jur de 100 lei si redactarea actelor necesare in instanta, discutati direct cu avocatul.

Alte discuții în legătură

Despagubiri asigurare cristinamihai cristinamihai Buna ziua, As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal ... (vezi toată discuția)
Pagubit carpatica asig ionutzionutz ionutzionutz In urma cu 3 luni am avut un accident in eforie nord cu un baiat din bucuresti, un aigurat carpaica..dupa ce m-au amanat timp de doua luni si jumatate cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua puffu84 puffu84 s-a produs un accident si nu aveam asigurare dar nu eu am fost vinovatul; doamna care a intrat in mine a recunoscut ca ea este vinovata...daca nu am asigurare ... (vezi toată discuția)