avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri asigurare

Buna ziua,

As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. In ziua de 16.06.2010 circuland regulamentar cu autoturismul personal (mentionez dacia supernova) am fost avariata de un taxi (renault). Acesta a intors pe linie continua si nu s-a asigurat astfel ca am fost in imposibilitatea de a opri si l-am acrosat. Acest taximetrist avea asigurarea la [EDITAT]. Am fost a doua zi la constatare, intelegere amiabila el recunoscandu-si vina. Masina am dus-o la reparat intr-un service agreat de [EDITAT]. Dupa 4 luni de zile primesc o notificare (aceasta a fost de fapt trimisa la service-ul unde am reparat masina, dar era pe numele meu si cu adresa mea de domiciliu) si datata numar de iesire 07.09.2010, in care mi se spune ca autovehiculul meu nu a fost de fapt avariat in acel impact cu asiguratul lor ci ca a fost lovit dinainte citez" evenimentul nu s-a produs in conditiile si imprejurarile enumerate de cei doi conducatori auto, avariile si urmele de pe cele doua autovehicule implicate nu concorda nici configurativ si nici dimensional, iar avariile pagubitului sunt provocate intr-un cu totul alt eveniment". In concluzie pe scurt ei declara ca eu am avut masina lovita dinainte de accident si ca practic declaratiile noastre sunt false. Eu am primit avizul de reparatie, dupa constatare si am bagat masina in service. Am fost la ei, dar normal ca nu am reusit sa rezolv nimic, spunand ca din punctul lor de vedere dosarul de dauna e respins. Mentionez ca taximetristul isi recunoaste vina si acum. Intrebarea mea este care sunt urmatorii pasi? Depun reclamatie la CSA, la OPC ? Ii dau in judecata? Va rog frumos sa ma ajutati cu o opinie juridica.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:54, 3 Noiembrie 2010
formulati o actiune in pretentii in contradictoriu cu asiguratorul si persoana responsabila de producerea accidentului , dar nu inainte de a efectua procedura prealabila conform art.720 ind.1 cod pr. civ; apelati la un avocat, va fi nevoie de o expertiza auto; daca reparati in regie proprie autoturismul, solicitati o asigurare de dovezi in instanta anterior
avocat Cristina Popescu
Va multumesc mult pentru sfat Doamna Popescu, dar as vrea sa mentionez ca autoturismul a fost deja reparat in service-ul mentionat, acestia trimitand catre euroins factura si devizul din data de 23.06.2010, deci la cateva zile dupa accident si reparatie. Cum as putea sa mai cer o expertiza? Pe baza fotografiilor care se afla la dosar la [EDITAT]?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
ContSters20980, utilizator
Buna ziua!
Ma numesc Cristina si mi-a atras in mod deosebit atentia evenimentul d-voastra si va spun si de ce.
In data de 09.05.2010 sotul meu aflandu-se in masina, dar nu la volan si nefiind singur(3 persoane se aflau in masina)a fost izbit lateral-frontal de o masina care intr-o intersectie unde trebuia sa dea prioritate avand semnul stop i s-a avariat masina in totalitate asa cum reiese si din deviz si din spusele si constatarile agentilor de daune de la [EDITAT]. Cu parere de rau va spun ca am primit acelasi stupid raspuns dupa 3 luni de zile in care nici macar nu s-au obosit sa raspunda la telefon. Am angajat avocat, s-a mers la negociere si acum avem termen in instanta. Deci va trebuie rabdare, bani si timp pentru ca nu cred ca primiti ceva fara o sentinta emisa de instanta.
Sunt sub orice critica!
O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
ContSters20980, utilizator
Buna ziua,

Va multumesc pentru ca mi-ati prezentat si cazul Dumneavoastra. Vroiam sa va intreb daca sotul a mai apelat la CSA pentru a recupera banii sau s-a dus direct la un avocat? S-a facut cumva o expertiza extrajudiciara a masinilor?
nu mai pierdeti timpul cu plangeri la CSA ; eventual faceti plangere la CSA dupa ce obtineti hotararea de obligare la plata despagubirii
faceti procedura prealabila de conciliere si apoi actionati societatea de asigurare in judecata; in proces trebuie introdus si soferul vinovat ca si intervenient fortat
cererea trebuie timbrata la valoare

Alte discuții în legătură

Actiune impotriva firmei de asigurari Bias39 Bias39 Acum cateva luni in urma am avut un accident de masina, mai exact o alta masina m-a lovit in timp ce stationam, cu luminile de avarie aprinse. In urma ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu polita rca ContSters124621 ContSters124621 Problema mea este urmatoarea: in luna decembrie a anului trecut am avut un accident usor (nu a fost vina mea); am mers impreuna cu soferul vinovat la ... (vezi toată discuția)