avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Sucursala practica alt tarif decat propriul agentul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Sucursala practica alt tarif decat propriul agentul

Sunt agent de asigurari la o anumita societate, am incheiat contractul de mandat chiar cu sucursala si dispun de un user si o parola (in conditiile in care RCA-urile se emit electronic) si tarifele la RCA-uri sunt date de program. Dar sucursala de care apartin practica alte tarife pentru RCA-uri, dand tot felul de reduceri , ba de la director, ba scade comisionul, ba nu stiu ce mai face incat ma simt prost sa fac un RCA la tariful dat de sistem (nu hotarat de mine) si sa risc sa-mi reproseze clientul ca mi-am pus deasupra la pret in cazul in care afla ca la sucursala i s-ar fi facut mai ieftin. Plus ca nu mi se pare normal, mie imi suna a concurenta neloiala fata de proprii agenti si o forma de discreditare fata de noi. E legala treaba asta din partea lor ?
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
DorinPavel, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:41, 3 Iunie 2010
Adrian.Tudor a scris:

Ca sa nu mai aveti astfel de probleme este bine sa conlucrati mai stans cu inspectorul coordonator care va poate facilita sa practicati aceleasi reduceri ca si el.

Este imposibila facilitarea.Inspectorul nu poate "imprumuta" reducerile practicate de el, tocmai din cauza specificata de user.Reducerile sunt legate de emiterea politelor de catre personalul angajat, ca o recompensa pentru clientii care vin la sediul asiguratorului pentru a incheia polita.
Agentul se presupune ca vine in intampinarea clientului, ca raspunde la solicitarea clientului , livrand polita la sediul/domiciliul acestuia, etc.
Singura posibilitate este obtinerea de avantaje, numai pentru clientii fideli, cu mai multe forme de asigurare.Acestea se solicita/aproba de directorii sucursalelor, eventual si ai agentiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de mandat nelubt nelubt Colaborez cu un asigurator in baza unui contract de mandat PJ. Asiguratorul a impus vinzarea conditionata a politelor RCA cu o asigurare de locuinta - \"la ... (vezi toată discuția)
Pfa in asigurari ggrama ggrama Ca si PFA pot sa prestez servicii de asigurare pentru mai multe societati de asigurare ? sau numai pentru una ? (vezi toată discuția)
Polita rca Jeremy Jeremy In urma cu 3 saptamani un prieten de-al meu a facut o polita rca cu reducere de 50% pentru handicapat prin intermediul unui agent broker de asigurari. La ... (vezi toată discuția)