avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara

Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare inainte de cercetarea disciplinara?Daca a fost trimisa cu 4 zile lucratoare inainte, mai este valabila?Inclusiv sanctiunea sau sanctiunile ulterioare acestei cercetari disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 4 Iunie 2010
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, dar aplicarea acestei legi, respectiv cel putin 5 zile lucratoare inainte de cercetarea disciplinara, este una de fond, si poate fi interpretata. Poate fi atacata in instanta eventuala decizie de sanctionare pe baza acestei legi?
1. Daca nu v-ati prezentat la Comisia de disciplina puteti invoca nerespectarea acelor "cel putin" 5 zile.
2. Daca v-ati prezentat la Comisia de disciplina nu mai tine figura.
deathkiss a scris:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, dar aplicarea acestei legi, respectiv cel putin 5 zile lucratoare inainte de cercetarea disciplinara, este una de fond, si poate fi interpretata. Poate fi atacata in instanta eventuala decizie de sanctionare pe baza acestei legi?

Poate fi atacata aceasta decizie de sanctionare ... interpretata nu poate fi , intrucat CCMN prevede clar ca salariatul trebuie convocat cu cel putin 5 zile lucratoare inainte, dar nu prevede nicio sactiune pentru nerespectarea lui.
Singura prevedere este art.76 C.mun.
Deci poate fi atacata si prin nerespectarea legii sa se dispuna nulitatea ei? Ma refer la suspendare, sau desfacerea contractului.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
deathkiss, utilizator
Pentru nerespectarea procedurilor prevazute de lege, acea decizie de sanctionare poate fi atacata in instanta ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ContSters133104 ContSters133104 In data de 07 oct 2010 ora 12.00 am semnat de primire convocare la cercetare disciplinara (am primit un plic prin curier rapid) pentru absente nemotivate. ... (vezi toată discuția)
Baut la serviciu mirusaby mirusaby Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)