avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflicte de munca

Avand in vedere art. 34 din Legea nr.330/2009 in care se precizeaza termenele de depunere a contestatiilor, respectiv de raspundere la contestatii, as vrea sa stiu la ce fel de zile se refera, calendaristice sau lucratoare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 4 Iunie 2010
Zile calendaristice. Se aplica prevederile Codului de procedura civila. ;)
Iar prima si ultima zi nu se iau in calcul, deci ar fi 32 de zile calendaristice.
Sa inteleg ca o contestatie pentru care legea prevede un termen de 5 zile, se considera ca fiind depusa in termen legal daca ea este depusa in data de 27.05 iar decizia contestata a primit-o in data de 21.05?
Va multumesc!
Decizia primita in data de 21.05.2010 (data postei sau data primirii sub semnatura a actului), in cazul termenului de 5 zile pentru depunerea contestatiei, se considera ca fiind facuta in termen daca este depusa inclusiv pe 27.05.2010 (aceasta fiind ultima zi). ;)
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Termen contestatie decizie de concediere vanghelevioleta vanghelevioleta Buna ziua, am trimis contestastia la decizia de concediere prin posta in penultima zi din termenul limita, ultima zi fiind zi nelucratoare. Se considera in ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie sanctionare snegrisoiu snegrisoiu buna ziua! am primit o decizie de sanctioare. in decizie se mentioneaza faptul ca aceasta poate fi contestata la tribunalul de la domiciliu in termen de 45 ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului de depunere a unei contestatii morocanel41 morocanel41 Buna ziua, pentru a depunde o contestatie este nevoie de 15 zile de la data postei de cand am primit-o; -contestatia trebuie tremisa in alt oras cum pot ... (vezi toată discuția)