avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistenta medicala gratuita pentru medici?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistenta medicala gratuita pentru medici?

Exista vreo lege in vigoare referitor la acest aspect:medicamente gratutite pentru medici?
Am gasit o lege (legea 264/ iulie 2007) dar nu stiu daca mai e in vigoare sau daca a fost anulata.Ma poate lamuri cineva?


la articolul 411, dupa litera g) se introduce o noua litera, litera h), cu urmatorul cuprins:

"h) sa beneficieze, in mod gratuit, de asistenta medicala, medicamente si proteze, incepand cu 1 ianuarie 2008, in conditiile respectarii dispozitiilor legale privind plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate, atat medicii in activitate sau pensionari, cat si sotul sau sotia si copiii aflati in intretinerea acestora."
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 5 Iunie 2010
Legea nr. 264/2007 a modificat Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Prevederea la care faceti referire nu a fost abrogata.
Gabriela Pintea a scris:

Legea nr. 264/2007 a modificat Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Prevederea la care faceti referire nu a fost abrogata.




dar legea 264/ 2007 mai e in vigoare? adica nu a aparut nicio ordonanta de urgenta sau lege care sa o anuleze pe asta sau sa o modifice.ma gandesc ca din 2007 de cand e legea multe sau m ai schimbat.
Este in vigoare, am verificat programul de legislatie inainte de a va raspunde.
multumesc.
daca vreo farmacie refuza sa mi elibereze rateta pot sa ma duc cu legea in mana.e legal sa refuze?

exista si norme de aplicare ale legii respective oare?
Va duceti cu Legea nr. 95/2006 in mana, nu cu Legea nr. 264/2007 care nu are cum sa aiba norme de aplicare. Legea nr. 95/2006 are norme de aplicare, dar art. 411 nu face obiectul acestora.

Articolul 411 din Legea nr. 95/2006 il puteti citi mai jos.
ART. 411
Membrii Colegiului Medicilor din Romania au urmatoarele drepturi:
a) sa aleaga si sa fie alesi in organele de conducere de la nivelul structurilor teritoriale sau nationale ale Colegiului Medicilor din Romania;
b) sa se adreseze organelor abilitate ale Colegiului Medicilor din Romania si sa primeasca informatiile solicitate;
c) sa participe la orice actiune a Colegiului Medicilor din Romania si sa fie informati in timp util despre aceasta;
d) sa foloseasca, impreuna cu membrii lor de familie, toate dotarile sociale, profesionale, culturale si sportive ale Colegiului Medicilor din Romania si ale colegiilor teritoriale;
e) sa poarte insemnele Colegiului Medicilor din Romania;
f) sa conteste sanctiunile primite;
g) sa solicite ajutoare materiale pentru situatii deosebite, atat personal, cat si prin membrii lor de familie.
h) sa beneficieze, in mod gratuit, de asistenta medicala, medicamente si proteze, incepand cu 1 ianuarie 2008, in conditiile respectarii dispozitiilor legale privind plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate, atat medicii in activitate sau pensionari, cat si sotul sau sotia si copiii aflati in intretinerea acestora.
--------------
Lit. h) a art. 411 a fost introdusa de pct. 25 al art. I din LEGEA nr. 264 din 19 iulie 2007, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 503 din 27 iulie 2007.

Alte discuții în legătură

Pensionarea functionarilor publici medici OUATU-BOT VALERIU OUATU-BOT VALERIU Care este varsta de pensionare a functionarilor publici MEDICI - 62 sau 65 de ani ? Legea 264/2007 pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplica? ContSters229751 ContSters229751 Ce lege se aplica in cazul pensionarii unui medic, codul muncii sau legea reformei sanatatii? In caz de restructurare a activitatii unei institutii, se ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a iesi la pensie - medic primar constantin.letitia constantin.letitia Buna ziua, Sunt medic primar - coordonator de centru si am fost somata de catre conducere sa imi depun dosarul de pensionare pentru limita de varsta, eu ... (vezi toată discuția)