avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... poate banca sa ia casa??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

poate banca sa ia casa??

buna ziua!eu locuiesc cu soacra in casa iar aceasta se simte foarte rau.daca doamne fereste ea moare banca poate veni sa ia casa (ea avand un credit de 2000ron)?pe langa asta sotul meu mai are doua surori care nu se intereseaza de soacra mea.ele pote veni cu pretentie la casa dak noi dovedim ca am avut grija de soacra si am si renovat in casa.tin sa mentionez k soacra nu vrea sa imi faca acte :help::hm:
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:48, 3 Iunie 2010
Pentru 2000 nu se scoate un imobil la licitatie in vederea recuperarii unui debit. Exista si bunuri mobile, nu? Daca soacra dvs. nu doreste sa incheie un contract de intretinere, ori orice alt contract cu dvs. surorile vor avea dreptul de a culege o parte din mostenirea dupa soacra. Dvs. puteti solicita ca la partajare sa se tina cont de toate investitiile pe care le-ati efectuat!
Se poate sa aveti probleme cu banca.Pentru 2000 lei va poate executa pe casa dar va dura...
banca se poate indrepta impotriva imobilului numai daca acesta a fost ipotecat in vederea garantarii creditului contractat. in cazul decesului soacrei, am inteles ca socrul este decedat, mostenitori sint toti copiii acesteia, indiferent daca i-au acordat ingrijire sau nu. impotriva comostenitorilor puteti avea un drept de creanta constind in valoarea imbunatatirilor aduse imobilului, daca acestea sint dovedite prin acte.
Banca se poate indrepta impotriva oricaror bunuri ale debitorului in procedura executarii silite. Ipotecate sau nu. Gajate sau nu. Debitorul raspunde cu intregul sau patrimoniu.

Ca nu o va face pentru 2000 lei este alta poveste.


faceti urgent un act ( de preferat notarial) pentru dvs. altfel surorile vor avea acelasi drepturi ca sotul dvs. ca sa perfectati actele va trebui sa se ridice ipoteca, deci achitat creditul...

Alte discuții în legătură

Banca poate lua casa daca nu e credit cu ipoteca?? mikiank mikiank buna ziua!eu locuiesc cu soacra in casa iar aceasta se simte foarte rau.daca doamne fereste ea moare banca poate veni sa ia casa (ea avand un credit de ... (vezi toată discuția)
Ipoteca McOstin McOstin buna ziua. as dori sa stiu daca pot sa trec casa pe numele copiilor daca aceasta este ipotechata pentru un credit nevoi personale cu ipoteca scos pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire? papic papic Buna ziua, socrul meu acum 3-4 ani s-a imprumutat de la banca cu o suma de aprox.30.000 euro, sotul meu avand domiciliul din buletin inaca aceasi cu socru a ... (vezi toată discuția)