avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire?

Buna ziua, socrul meu acum 3-4 ani s-a imprumutat de la banca cu o suma de aprox.30.000 euro, sotul meu avand domiciliul din buletin inaca aceasi cu socru a mers ca un fel de cooplatitor, adica s-au cumulat toate veniturile din familia sotului care aveau aceasi adresa si un venit adica socru, soacra, sotul meu si bunica sotului, la banca a semnat sotul ceva acte si functionara de acolo a garantat ca nu se va intampla nimic lui ,in caz ca socrul nu plateste. Dupa vro 2 ani socrul meu s-a mai imprumutat de la banca suma totala ajungand la 75.000 euro, stim ca casa este pusa garantie si asa stim ca socrul are si o asigurare de viata.Sotul chiar dupa acordarea imprumutului si-a schimbat domiciliul in buletin avanda domiciulul conjugal.
Intrebarea mea este in cazul daca socrul nu plateste sau in cazul decesului, poate fi imputat ceva sotului?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:14, 29 Mai 2010
Buna ziua !
Se pot imputa sotului sumele pt care a garantat in calitate de girant pt creditul de 30000 Euro , in caz de neplata a ratelor . Asigurarea de viata are valoare in cazul decesului socrului pt sumele asigurate .
Daca spuneti ca exista ipoteca, creditorul va executa imobilul, si daca nu se indestuleaza, si alte bunuri ale debitorului (=socrul). La sotul dvs. se va ajunge in cazul in care nici executarea imobilului ipotecat, nici a altor bunuri ale socrului nu vor acoperi datoria.
Chiar si in acest caz, daca va fi obligat sotul dvs. la vreo plata, are dreptul legal sa se indrepte impotriva debitorului cu actiune ca sa-si recupereze banii dati pt el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere penala pt inselaciune? asaafostsafie asaafostsafie buna ziua .am imprumutat 9000 de euro unei persoane ,am o chitanta de mana .si a avut loc un proces civil sa dat hotarire prin care il obliga sa imi restituie ... (vezi toată discuția)
Doua credite ipotecare, acelasi creditor mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, Am doua credite ipotecare la acelasi creditor. Am ales ca pentru unul sa nu imi mai platesc ratele. Poate creditorul, la declararea scadenta ... (vezi toată discuția)