avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului meu

eu si prietenul meu traim in germania.avem un copil d aproape 2 ani impreuna,iar copilul poarta numele lui de familie.as putea sa plec cu copilul in romania chiar daca nu imi da semnatura ca plec cu acordul lui?astept raspuns urgent.
multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 20:38, 13 Iunie 2010
Cred ca problema tine de legislatia germana in domeniu,deci cred ca ar trebui sa consultati un jurist/avocat din acea tara.
nu ca pana la granita cu ungaria nu imi face nimeni nimic.la granita romano-ungara nu stiu daca se poate trece.
Nu fiti asa sigura. !
apelati la un avocat german....
Doamna,

copilul dvs. este cetatean roman? Este nascut unde? Are si cetatenia germana? In principiu problema nu e la intrarea in Romania ci la iesire (fara acordul lui riscati sa nu mai puteti scoate copilul din Romania). Nu prea vad legatura cu legislatia germana daca e un copil roman care locuieste cu parintii in Germania. Va recomand www.Politiade Frontiera.ro (rubrica conditii de calatorie copii minori).
buna ziua .
personal cred c aputeti veni in romania cu minorul, dar cand va veti intoarce sigur veti intampina probleme, daca nu aveti si acordul tatalui minorului in sensul dorit .

Alte discuții în legătură

Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul? IoanaTeo IoanaTeo Buna ziua! Am o fetita de aproape 3 ani , locuiesc in alta tara cu tatal ei care este de alta nationalitate si nu suntem casatoriti. Fetita are cetatenie ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil dubla cetatenie ro-eng manuelag manuelag Am dubla cetatenie ro-eng (din 2006 pe cea engleza). In dec 2009 am nascut in Anglia o fetita, care este doar cetatean englez. Tatal ei este cetatean roman, nu ... (vezi toată discuția)