avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului meu

eu si prietenul meu traim in germania.avem un copil d aproape 2 ani impreuna,iar copilul poarta numele lui de familie.as putea sa plec cu copilul in romania chiar daca nu imi da semnatura ca plec cu acordul lui?astept raspuns urgent.
multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 20:38, 13 Iunie 2010
va rog frumos...cine ma poate ajuta si pe mine?am nascut in germania o fetita si poarta numele tatalui.nu am semnat nici un act prin care ii dau si lui juma din custodie.asta inseamna ca are si el drept la copil sau ca am numai eu?puteti lua legatura cu un avocat din germania ca eu nu stiu bine germana si nu ma pot duce la un avocat...va rog frumos din inima
Copilul dvs.este cetatean german si deci legea aplicabila este cea germana.
Din nefericire pentru dvs,acest site se ocupa doar de legislatia romaneasca.
Pentru ajutor mergeti la Ambasada Romaniei sau la una dintre reprezentantele consulare ale Romaniei,cea mai apropiata de domiciliul dvs,pentru ca de aici din Romania,nu exista posibilitati de ajutor.
Imi pare rau.
Mult succes !
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
anaalissea a scris:

va rog frumos...cine ma poate ajuta si pe mine?am nascut in germania o fetita si poarta numele tatalui.nu am semnat nici un act prin care ii dau si lui juma din custodie.asta inseamna ca are si el drept la copil sau ca am numai eu?puteti lua legatura cu un avocat din germania ca eu nu stiu bine germana si nu ma pot duce la un avocat...va rog frumos din inima

Nascuta din mama romanca, fetita dvs. are automat si cetatenia romana pe langa cea germana. Trebuie doar sa obtineti pentru ea un certificat de nastere romanesc care se face prin transcrierea celui german (detalii puteti obtine la o ambasada/consulat a Romaniei din Germania). Dupa ce obtineti un certificat de nastere romanesc ii puteti face pasaport romanesc daca aveti nevoie.

In ceea ce priveste intrebarea legata de custodie nu e foarte clar care e problema dvs. Custodia nu o puteti imparti dvs., o poate face eventual un tribunal.
Si tatal are aceleasi drepturi si obligatii ca si dvs. in ceea ce priveste cresterea si educarea copilului. Explicati mai clar care e problema dvs. in acest sens: v-a amenintat tatal ca va ia copilul? Vreti sa veniti cu el in Romania? Dati mai multe detalii si poate gasiti raspuns la problemele care va framanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura încredințare minor la distanta Ac2000 Ac2000 Buna ziua. Situația mea sta altfel. Am divorțat, am o fetiță de 5 ani. După divorț custodia este comuna însă domiciliul copilul se afla la mine. Eu ... (vezi toată discuția)
Tata absent si iresponsabil vs deptul copilului de a avea acte romanesti ana s ana s buna. va scriu din Spania. am o tiruatie complicata si nu stiu ce sa fac fiica mea in varsta de 8 luni s-a nascut aici in Spania, a fost inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul? IoanaTeo IoanaTeo Buna ziua! Am o fetita de aproape 3 ani , locuiesc in alta tara cu tatal ei care este de alta nationalitate si nu suntem casatoriti. Fetita are cetatenie ... (vezi toată discuția)