avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fostul sot m-a agresat fizic, ce fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fostul sot m-a agresat fizic, ce fac?

am mai postat pe forum...si cum nu am facut nimic imporiva abuzurilor fostului sot...am ajuns sa mananc bataie!
conform hotararii judecatoresti, fostul sot are dreptul sa pastreze relatii cu minora in felul urmator....doua weekenduri pe luna de sambata ora 10.00 pana duminica ora 19.00
Timp de doi ani el nu si-a exercitat acest drept, iar anul acesta, amintindu-si ca e tata, a inceput sa ia fetita cum este stipulat in hotarare...intre timp, programul nostru a devenit altul, de exemplu fetita face sambata dimineata de la 10.00 la 11.30 dansuri...
acest lucru a generat o serie de probleme intre noi, el nefiind de acord cu aceste dansuri( pt ca sunt un moft al meu, din punctul lui de vedere) .
Asadar, nu am reusit sa ajungem la un consens, el injurand-ma, jognindu-ma si amenintandu-ma constant....
Au fost de asemenea perioade in care nu a venit sa ia fata si nici nu s-a obosit sa anunte, si m-a facut sa astept, atat eu cat si fetita sa vina....am asteptat in zadar!
In ultima luna la fel, nu a luat fata, nu s-a interesat deloc de ea, desi stia de la mine ca este bolnava, si am umblat cu ea foarte mult prin doctori si analize...nu a dat un telefon sa se intereseze ce face si cum se simte...si a trimis sms abia dupa o luna intr-o sambata dimineata sa imi spuna ca vine sa ia fata
eu i-am dat inapoi sms si i-am zis ca poate lua fata dupa dansuri, adica la 11.30 o sa i-o pregatesc
atunci, a venit in curtea Clubului Elevilor , unde fetita desfasura dansurile si m-a luat la bataie....mi-a invinetit fata umarul stang, si mi-a spart un dinte!
M-am dus la politie iar politistul a refuzat sa imi ia declaratia, pe motiv ca d-l este executor, si ca sa ne impacam....
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Ce sanse am sa ma lupt cu acest om sa fiu lasata in pace?
Recunosc ca imi este frica de el...este violent, razbunator, este un om cu care este imposibil sa relationezi civilizat, iar sa accept mereu conditiile lui nu este posibil, pentru ca niciodata nu a reactionat in interesul minorei.
Mentionez ca era cu concubina lui, cand m-a luat la bataie, iar ea se amuza copios din masina...mama mea, a fost de asemenea de fata, a intervenit intre noi, a bruscat-io si pe ea, incerca sa o imbranceasca pe scari ca sa poata sa ma bata pe mine
astept cu nerabdare un sfat
va roooog
multumesc

Cel mai recent răspuns: Teodora77N , utilizator 12:59, 22 Iunie 2010
depune plingere la politie- scrisa, inregistrata la ei si ea o copie cu nr de inregistrare. nu au dreptul sa ii refuze plingerea
daca refuza dute la parchet direct e cel mai bine
Mergeti si scoateti mai intai un certificat-medico-legal. Apoi depuneti o plangere la politie sau parchet impotriva fostului sot, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, prevazuta si pedepsita conform art.180 C.pen. Daca vatamarile suferite au necesitat si zile de ingrijiri medicale, conteaza si nr. acestora, pentru incadrarea faptei. Dar acesta este atributul politiei si parchetului.
Eu va sfatuiesc sa nu ezitati, pentru ca altfel, riscati sa se repete.
Extras din Codul penal:
Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii
Art. 180. - Lovirea sau alte violente
Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
(11) Faptele prevazute la alin. 1 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.
Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(21) Faptele prevazute la alin. 2 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.
Plangerea trebuie insotita de certificat medico-legal de la IML. Reveniti la Politie cu actele si daca nu le inregistreaza cred ca puteti merge direct la Parchet.
Pentru adresele IML cu competenta teritoriala consultati pagina: www.avocatnet.ro/content/for...

Numai bine.
L.C.
Plangerea pentru infractiunea de lovire si alte violente se formuleaza in termen de 60 de zile si aveti nevoie de 2 martori cu care sa va dovediti plangerea, pentru ca certificatul medico-legal face dovada doar a leziunilor produse, a nr. de ingrijiri medicale, a datei din care pot data , a modului in care au fost produse si nu si a persoanei vinovate de producerea acestora.
Inteleg ca mama dvs.a fost de fata deci va trebui sa va folositi si de declaratia ei.
Nu ezitati sa depuneti plangerea pentru ca lucrurile se vor repeta si astfel de persoane trebuie sa suporte consecintele faptelor lor, indiferent de functia pe care o indeplinesc.;)
Va sfatuiesc sa depuneti plangerea penala, dupa ce ati scos certificat medico-legal, la parchet. Astfel veti primi numar unic de inregistrare si plangerea se va repartiza sper solutionare de catre procuror.
Sa aveti doua exemplare ale plangeri, pentru a primi pe un exemplar dovada depunerii.

Alte discuții în legătură

Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)
Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Agresiune Crinutza777 Crinutza777 Buna ziua am si eu o intrebare..luna trecuta pe data de 22 am insotit-o pe mama mea la tribunal pentru procesul ei cu tatal meu,akolo martora tatalui..sora lui ... (vezi toată discuția)