avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penal

care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ?
Cel mai recent răspuns: nucusor , utilizator 18:44, 22 Martie 2011
depinde de numarul de zile de ingrijiri medicale.martori au fost la producerea agresiunii?
Codul penal prevede :
ART. 180 Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
Plangerea trebuie dovedita cu martori-chiar daca exista o adeverinta medicala sau un certificat medico-legal.
Infractiunea de lovire sau alte violente se pedepseste astfel:
Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 11 şi 21acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.

multumesc,sunteti draguta
da ,au fost si martori ,dar nu am solicitat certificat medico legal,am crezut ca este suficient adeverinta de la urgenta..

Alte discuții în legătură

ajutor pentru lovituri si alte violente f_bandula f_bandula buna ziua in urma cu ceva timp am fost implicat alaturi du un prieten de al meu intr-o altercatie in care nu am facut decat sa-i despart pe prietenul meu si pe ... (vezi toată discuția)
Va rog dati-mi un raspuns ! fineantu fineantu Pe data de 8 septembrie 2009 am fost cu prietena sa beau un suc la o terasa,niste indivizi s-au luat de noi si i-am batut,unul dintre ei are ... (vezi toată discuția)
Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)