avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul impozit dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul impozit dividende

Va rog sa ma ajutati la calculul impozitului pe dividende platit partial, de exemplu am repartizat 1000 lei dividende brute deci am calculat 16% impozit adica 160 lei.
Problema mea este ca am platit in mai dividende nete in valoare de 470 lei net, cum calculez ce imozit platesc pentru aceasta suma
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:34, 4 Iunie 2010
470 lei reprezinta 84%
x ...........................100%

x = (470 x 100%)/84% = 560 lei dividend brut
proba ;
560 x 16% = 90 lei impozit datorat, se declara in luna mai in decl.100 si se achita cel tirziu la 25.06.
560-90=470 lei , dividend net, achitat deja

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea unei florarii luizaaa luizaaa buna ziua!s dori sa deschid o florarie si nu stiu ce este mai bine :o societare (SRL)sau un PFA?ce acte si avize imi trebuie sa deschid? (vezi toată discuția)
Dividente mihaelahory mihaelahory Buna ziua,va rog ajutati-ma, am un srl si unicul asociat vrea sa-si ia dividente,nu stiu ce trebuie sa fac pt asta? (vezi toată discuția)
Declaratia 205 liliana alba liliana alba Buna, am o rugaminte sa mi spuneti declaratia 205 trebuie depusa pana 30.06.2009 pt dividentele aferente anului 2008. Astept un raspuns urgent. (vezi toată discuția)