avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Timpul de obþinere al unui formular E101
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Timpul de obþinere al unui formular E101

Bună ziua.
De ceva timp lucerz în străinătate. Firma la care lucrez se ocupă de toate actele care îmi sunt necesare. Dar am observat ceva curios. Spre deosebire de toţi ceilalţi angajaţi din alte ţări, eu nu am un formulat E101 tip ci o simplă cerere scrisă în română prin care se atestă că cererea pentru E101 a fost depusă la CNPAS, plus perioada pentru care a fost solicitat formularul. Până aici nimic anormal, toată lumea are cereri din astea. Doar că în timp ce lor peste 30 de zile le vine formularul, mie nu-mi vine niciodată. Ba mult, trebuie să prezint acea cerere drept formularul în sine. Întrebând ce se întâmplă mi s-a spus că e din cauza birocraţiei şi că de fapt formularul poate fi retras doar după câteva luni iar nu după 30 de zile cum ar fi normal.
Aş vrea să vă întreb dacă din câte ştiţi dumneavoastră lucrul acesta este adevărat pentru a şti ce măsuri trebuie să iau în continuare.

Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 4 Iunie 2010
Cererea pentru eliberarea formularului E 101 se completează de către angajator pentru unul sau mai mulţi salariaţi care vor fi detaşaţi şi se depune la C.N.P.A.S. cu 30 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei de detaşare.
În vederea eliberării formularului E101 este necesar un dosar care trebuie să cuprindă certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitării formularului, adeverinţă privind stagiul de cotizare realizat în ultimile 12 luni, emisă de casa judeţeană de pensii pentru fiecare angajat detaşat, ultima situaţie financiară a angajatorului, copie a certificatului de înregistrare fiscală, contractul individual de muncă înregistrat la I.T.M. pentru angajatul care urmează a fi detaşat, adeverinţă de la I.T.M. din care să rezulte numărul de salariaţi, certificatul constatator emis de O.N.R.C. în luna în curs contractul tradus încheiat între angajatorul din România şi angajatorul din statul de ocupare.
Dacă dosarul depus la C.N.P.A.S. este complet şi corect formularul E 101 se eliberează în termen de 25 de zile lucrătoare de la depunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular e101 Stoicescu Marius Stoicescu Marius As dori sa stiu daca sunt firme in relatia cu CNPAS pentru emiterea formularelor E101.Tin sa mentionez ca ne incadram tuturor cerintelor si dealtfel firma ... (vezi toată discuția)
Detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru buna seara! in cazul detasarii unor angajati in strainatate. pe baza unui contract de prestari servicii incheiat intre o firma din romania si una din eu, ... (vezi toată discuția)
Formular e 101 oniga_ioana82 oniga_ioana82 Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu o informatie referitoare acest formular? Avem un angajat care a fost detasat in straintatate, Ungaria; drepturile ... (vezi toată discuția)