avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot dovedi legii k e nebuna??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot dovedi legii k e nebuna??

buna seara!eu locuiesc impreuna cu soacra mea care sufera de depresii si ia pastile pentru asa ceva .la un moment dat incepe sa ne minta sa inventeze tot felu de lucruri numai sa ma faca sa ma cert cu sotul.la un moment dat m-am gandit si la divort din cauza acestor probleme dar este o problema.eu momentan nu am nici un venit si am un sugar de 2 luni .exista posibilitatea sa imi ia fata daca eu dovedesc ca CU ajutorul parintilor mei voi avea grija de ea???????imi este foarte teama ca legea sa imi ia fata si sa creasca in preajma soacrei :((:((:((
Cel mai recent răspuns: loricica79 , utilizator 16:08, 7 Iunie 2010
cine,tatal copilului?mai ales la varsta asta nu are cum sa v-o ia ,si la la incredintare se tine cont de multe aspecte ,nu doar de partea materiala
Buna seara.
Nu, nu va poate lua nimeni copilul. Acesta este dat spre crestere si educare in special mamei, legea fiind asadar, de partea acesteia.
Doar in situatii speciale copilul poate fi dat tatalui, in conditiile in care mama are un comportament dubios, vicios ori abandoneaza familia, etc. Ceea ce nu este cazul dvs.
Incercati sa nu luati varianta divortului in considerare doar din pricina relatiei sau sanatatii mintale a soacrei.
Poate va puteti muta cu sotul si copilul in alta parte.
Va doresc numai bine si sa luati decizii intelepte.
Ganditi-va ca un copil are nevoie si de mama si de tata, iar dvs. de mult sprijin acum ca sunteti proaspata mamica.

Cu bine.

Av. Emilia Ene
stiu asta si cedeti-ma ca am incercat dar sotul meu tine foarte mult cu mama lui si ii ia apararea.la un moment dat ma face sa cred ca el nu tine nici la mine si nici la copil.i-am propus sa ne mutam dar nu vrea sa o lase singura pe soacra mea.si mi-a zis ca daca ajungem la divort el imi va lua fata
Buna seara,

Sunteti intr-o situatie foarte delicata si ar trebui sa faceti eforturi sa va detasati de orice alta problema, mai putin "bebelusul dvs.-sugar" care este "dependent de dvs.", fiind singurul lui sprijin, in acest moment.Daca va infuriati foarte tare, riscati sa nu mai puteti hrani bebelusul...sau sa-i transmiteti si lui starile dvs. si nu este tocmai bine.

Multe cupluri in aceasta perioada au probleme de adaptare la noua situatie de viata cu care se confrunta iar daca impreuna cu acel cuplu mai "locuieste si gospodareste" si mama sotului...in 99,9 % din cazuri ies "incendii"...

La fel de multe cupluri, in aceasta perioada, tind a alege calea despartirii si nu este o solutie corecta, in primul rand pentru bebelusul dvs., apoi pentru familia dvs. (exceptam soacra, care probabil este geloasa...pe langa celelalte probleme pe care sustineti ca le are).

Mergeti o perioada la parintii dvs. si linistiti-va, ocupati-va de bebelus si dupa ce veti reusi sa va detasati putin de acest conflict iar sotul dvs. va intelege ca de acum inainte are alte responsabilitati si prioritati, va trebui sa gaseasca o cale "de mijloc" pentru a rezolva conflictul.Cred ca si lui ii este greu, este cumva intre ciocan si nicovala!

Nu-l puneti sa aleaga intre dvs., copil si mama lui...mai ales daca este singurul ei fiu...si l-a rasfatat cat a putut de mult!Daca va despartiti de tatal copilului dvs. din cauza soacrei, ii veti da satisfactie...doar soacrei...

Nu va dau sfaturi juridice privind divortul pentru ca nu consider ca doriti din tot sufletul sa faceti acest pas.Cred doar ca sunteti obosita (stiu ce inseamna sa ai un bebelus sugar), furioasa si trista.

Nu o hartie conteaza...nu o hartie leaga doi oameni...iar divortul, in situatia dvs., mai mult incurca decat descurca.

Va doresc liniste, armonie si o familie fericita!

P.S.Ii las pe ceilalti colegi sa va sfatuiasca in legatura cu divortul...
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Buna seara mikiank,si ma bucur sa te " cunosc ".Nu-ti face griji in privinta custodiei micutei.Poate 1 la 100000000, tatal sa aiba cistig de cauza.Nu este si situatia ta.In privinta relatiei sot-mama,este o LEGE NESCRISA.
Baietii isi divinizeaza mamele iar,
Fetele isi divinizeaza tatii.
Incearca pe cit posibil sa nu mai pui la suflet totul.:luck: :vishenka:

Alte discuții în legătură

Divort si soacra irisg irisg Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)
Custodie tata ContSters118682 ContSters118682 Buna ziua La sfarsitul lunii august voi naste un copil in afara casatoriei. Tatal vrea sa-l recunoasca din secunda in care-l nasc dar doar pentru a-l putea ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil in lipsa tatalui Popescu100 Popescu100 Buna ziua, sunt casatorita legitim dar nu mai stau impreuna cu sotul meu de ceva vreme, sapamana trecuta am nascut iar sotul meu nu doreste sa dea buletinul ... (vezi toată discuția)