avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si soacra
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si soacra

Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea grija de copii cand eram noi la serviciu le impuie capul copiilor cu minciuni despre mine astfel incat copiii au fost indepartati putin cate putin de mine incat cea mica nu mai doreste sa doarma acasa si doarme tot la soacra.
Cum sa fac sa imi recuperez copiii de influenta soacrei ? exista legalvreo procedura prin care pot sa ii diminuez accesul la viata mea si a copiilor ?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:38, 29 Iulie 2016
Ceea ce se intampla in cazul dumneavoastra se numeste alienare parentala si este considerat un abuz asupra minorului.
E important sa indepartati copilul sau copii de influenta soacrei atata timp cat aceasta comite acest abuz.
va sfatuiesc sa discutati cu fostul sot despre acest aspect si daca nu reusiti sa rezolvati problema amiabil puteti apela la un mediator care sa va indrume.
Daca nici asa nu se rezolva, personal va sfatuiesc sa faceti o plangere la DGASPC pentru o eventuala mediere cu tatal unde sa I se explice acestuia importanta ambilor parinti in viata copiilor si mai ales despre urmarile oribile date de alienare asupra unui copil. Am zis mediere cu tatal pentru ca el este cel care trebuie sa discute cu mama lui si sa opreasca acest abuz.
Puteti cauta pe internet date despre ce inseamna alienarea parentala.
Cel mai bine ar fi sa gasiti o bona pana cand soacra intelege ce atrocitate comite.
Separat de asta, pe cat puteti petreceti mlt timp cu micutii in aceasta perioada, facand lucruri care lor le plac.
Un divort este traumatizat pentru un copil, e important ca dumneavoastra si fostul partener sa gestionati situatia cu maturitate si diplomatie pentru binele copiilor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2016
When, utilizator
Eu vad lucrurile putin diferit.
Soacra dvs face fix ceea ce vreti sa faceti si dvs: incearca sa se asigure ca nu veti indeparta copilul de ea.
As incerca sa vorbesc cu soacra. Incercati sa o asigurati ca nu o veti inlatura din viata copiilor. Incercati sa planificati lucrurile pentru viitor.
Cum ea s-a ocupat de copii pana in prezent e usor de inteles gradul mare de atasament pe care il au copiii fata de ea. Faptul ca dvs vreti sa divortati nu schimba atasamentul copiilor fata de persoana care s-a ocupat de ei. Asa ca si incercarea dvs de a inlatura brusc soacra din viata copiiilor e la fel de "atrocitate" ca si incercarea ei de a-i manipula.
In viata copiilor nostrii exista mai multe persoane importante, nu doar mama si tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Minori TarauPaulAndrei TarauPaulAndrei Buna seara,cum se poate dovedi ,,sindromul alienarii parintesti''? (vezi toată discuția)