avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile CMI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile CMI

Sunt medic medicina de urgenta si am competenta in echografie. Pentru a putea incheia un contract cu un centru medical si a efectua echografii, mi-am infiintat (e bine spus?) un cabinet medical individual, inchiriind (prin contract de comodat) un spatiu la acelasi centru medical. Am fost instiintata de curand ca trebuia sa depun formularele 220 si 200 la Finante. Numai ca, pt.a le completa, trebuiau completate mai intai jurnalul de incasari si plati si registrul inventar. Deocamdata stau cu cele 2 registre intr-o parte si cu un teanc de chitante in cealalta parte, incercand sa-mi dau seama ce cheltuieli sunt deductibile, ce criterii ar trebui sa indeplineasca bonurile etc. Ca exemplu de neclaritati ar fi:
- bonurile care contin cheltuieli deductibile (ex.rechizite) pot contine si altceva (sacosa de plastic cumparata in acelasi timp, pasta de dinti sau painea)?
- trebuie sa am pt.fiecare cumparatura factura fiscala sau sunt suficiente bonurile (desigur, cu stampila magazinului)?
- pot considera cheltuiala deductibila asigurarea de malpraxis sau asigurarea de viata sau pensia privata?
- ce alte indatoriri (in afara de plata impozitului), de genul depunerii de acte, de situatii etc. mai am si la ce date ar trebui depuse?
- care sunt penalizarile?
- care sunt caracteristicile legale ale unui CMI?
- pot schimba sediul CMI la mine acasa? Ce ar implica acest lucru? Cum este mai bine: sediul la mine acasa sau la centrul medical?
Pe scurt, as vrea putin ajutor ca sa pot intelege "ce este si cu ce se mananca" un CMI si ajutor ca sa-mi pot face contabilitatea CMI-ului. Am incercat sa vorbesc cu cateva contabile, dar se pare ca realizarea contabilitatii la CMI-ul meu este total neprofitabila comparativ cu ce oferte au dumnealor. Toate mi-au spus ca este un lucru prea simplu, pe care-l pot realiza si eu. Dar CUM?
Cu multumiri,
rodmaxx
Cel mai recent răspuns: rodmaxx , utilizator 18:49, 5 Iunie 2010
Cabinetele medicale individuale sunt asimilate din punct de vedere fiscal PFA sau II, numai ca sunt organizate in baza unor legi speciale privind paracticarea meseriei de medic (asa zisele profesii libere, cum sunt si avocatii, notarii, etc.).

Deci, cabinetul medical individual este considerat persoana fizica avand calitatea de angajator si depune declaratiile 100 si 102 trimestrial. (daca sunteti Ind. individ.)daca nu sunteti considerat PFAsi depuneti doar delc.200si 220

-de asemeneaa ar fi trebuit sa depuneti decl. 070 chiar la infiintare.
-sunt considerate chelt.asigurarile(malpeaxis sau de viata)
-ar fi bine sa aveti ca document justificativ Bonuri fiscale cam pe feluri de cheltuieli
adica rechizite,materiale consumbile(electrice,plastic) sau alimente care vor fi trecute in registru de inc. si plati .
in ordine cronologica pe fiecare luna
-avind contact de comodat pe spatiu,va puteti deduce cheltuielile cu utilitatile in cota parte aferent spatiului inchiriat.
-daca aveti si angajati pe CMI atunci depuneti si :CAs,somaj ,Sanatate lunar,iar 100 si 102 trimestrial.

poate mai completeaza alti colegi daca mi-a scapat ceva..
succes!!
Multumesc foarte mult!
Daca mai aveti vreo idee...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate cmi rodmaxx rodmaxx Sunt medic medicina de urgenta si am competenta in echografie. Pentru a putea incheia un contract cu un centru medical si a efectua echografii, mi-am infiintat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile lelena_b lelena_b locuiesc la 37 km de localitatea in care am locul de munca si momentan fac naveta(nu zilnic) cu masina personala(o perioada a fost data in comodat cabinetului ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu carburantul si alte consumabile pentru autoturism ANESCU MARIA ANESCU MARIA Cheltuielile cu carburantul si alte consumabile pentru autoturismul utilizat de medic sunt deductibile 50% fara alte conditii? (vezi toată discuția)