avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suspendare activitate S.R.L.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suspendare activitate S.R.L.

Se mai depun declaratii pentru o soc. care si-a suspendat activitatea pentru 3 ani?

Cel mai recent răspuns: andora , utilizator 14:44, 13 Iunie 2010
Daca ati depus si la administratia finaciara regimul derogatoriu,nu mai depuneti nici o declaratie:D

Contribuabilii, persoane juridice, infiintati in baza Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pot solicita regimul de declarare derogatoriu numai in caz de inactivitate temporara, inscrisa in registrul comertului conform prevederilor art.237 din legea mentionata.

Regimul de declarare derogatoriu se solicita de contribuabili, prin depunerea unei cereri la organul fiscal in a carui evidenta fiscala acestia sunt inregistrati ca platitori de impozite, taxe si contributii.

In cazul societatilor comerciale, odata cu cererea privind acordarea regimului derogatoriu, se va depune dovada inscrierii inactivitatii temporare, respectiv o copie a extrasului de registru emis de catre oficiul registrului comertului privind starea societatilor comerciale, referitoare la suspendarea temporara a activitatii acestora.
si cu conditia sa se fi aprobat regimul derogatoriu de catre fisc. depunerea cererii nu inseamna neaparat si aprobarea ei din oficiu !
Bineinteles ca trebuie un timp pentru aprobare....dar unde este interes din partea Administratorului se afla in termen de 30 de zile daca este aprobat sau nu.. si ce are de facut....:D
pana primiti aprobarea, depuneti la termenele legale ca si pana acum iar dupa derogare, tot trebuiesc depuse Bilantul la 31.12.... la Reg.Com.,raportarea contabila la 03.06.... si decl.101 la Fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)