avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas militara

Bunica mea beneficiaza de pensie de urmas dupa bunicul meu, pensionat anticipat in 1983.
Din ce "se zvoneste", se pare ca "s-au intamplat" recalculari ale pensiilor militare.
Imi puteti oferi mai multe detalii asupra acestor recalculari ? (si daca se cunoaste daca ele vor mai avea loc in contextul actual).
Imi cer scuze ca nu va pot furniza mai multe detalii.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:46, 5 Iunie 2010
colaborez cu cnpas si nu am auzit sa fie probleme in legatura cu pensiile de urmas,singura problema va fi daca se va vota legea ca pensiile ce trec de 350 de lei cred, sa fie scazute cu 15 %
Bunica mea are vecine care beneficiaza , la fel, de pensie militara dupa sotul lor. Si se pare ca li s-a recalculat pensia...in bine. De aceea va intrebam, cu speranta :).
Nu stiu ce se intampla efectiv in sistemul militar, stiu doar ca toate pensiile militare vor fi recalculate conform principiilor Legii nr. 19/2000, devenind pensii in intelesul acestui act normativ.

Aceasta recalculare va avea loc dupa ce va intra in vigoare una dintre legile pentru care guvernul isi va asuma raspunderea saptamana viitoare (nu stiu exact ziua, n-am mai urmarit stirile de doua zile). Proiectul de lege il puteti citi accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

zamfir_cristian a scris:
colaborez cu cnpas si nu am auzit sa fie probleme in legatura cu pensiile de urmas,

Intre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale si pensiile militare de urmas nu exista nicio legatura.
singura problema va fi daca se va vota legea ca pensiile ce trec de 350 de lei cred, sa fie scazute cu 15 %

Toate pensiile se vor diminua, asta este "singura problema".
undeva ceva imi scapa.
O vecina a bunicii mele a beneficiat marire a pensiei de urmas militara in urma unei recalculari facute anul acesta.
La fel si nasul meu, militar, pensionat in 2000.
multumesc
Dvs. vorbiti despre trecut, eu vorbesc despre viitor. V-am spus ce se va intampla incepand cu data intrarii in vigoare a legii al carui proiect vi l-am dat in mesajul anterior.

Cu alte cuvinte, ce s-a intamplat pana acum este exclus sa se mai intample in viitor. Nu se va mai face nicio recalculare in viitor, cu exceptia celei la care am facut referire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare ContSters115212 ContSters115212 Sunt pensionat militar anticipat si am 48 ani .Am lucrat la o firma 5 ani.As avea 2 intrebari: Daca si cand mi se recalculeaza pensia? Se iau in considerare ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara de urmas raluca-bogdana raluca-bogdana va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o chestiune legata de aceasta reclaculare a pensiei militare de urmas. Este cazul bunicii mele, care are 80 de ani, si ... (vezi toată discuția)