avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara!

buna ziua! va rod mult ajutati-ma cu un sfat la urmatoarea problema,cat i se cuvine ca pensie alimentara unui copil al carui tata nu este angajat in romania? el munceste in italia ,dar fara acte,noi neputand demonstra venitul ce il obtine acolo! dupa procesul ce va urma pt custodia baietelului,in ce conditii tatal il va putea vizita,tinand cont ca mamei ii va fi incredintat copilul!! multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:01, 7 Iunie 2010
1/4 din salariul minim pe economie.
Ma intreb ce se va intampla daca se vor reduce salariile.
Se vor micsora si pensiile alimentare...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

1/4 din salariul minim pe economie.
Ma intreb ce se va intampla daca se vor reduce salariile.
Se vor micsora si pensiile alimentare...

se vor micsora si pensiile de intretinere... dar ele ramin tot 1/4 din salariul minim pe economie...
La Judecatoria Suceava s-a pronuntat o hotarare inovatoare in sensul ca paratul recunoscand ca lucreaza in Grecia si fara a se mai face si alte probe s-a pronuntat o hotarare prin care il obliga la plata unei pensii de intretinere raportata la slariul minim pe economie prezumat al emigrantului muncitor roman in Grecia de 600 de euro.O sa va para o hatarare neintemeiata dar vom afla care va fi hotararea instantei de apel.Sper ca o va modifica.
multumesc mult pentru ajutor! :D
va rog sa imi spuneti ,daca custodia copilului o are mama,ce drepturi mai are tatal asupra baietelului? are dreptul legal la vizita? daca da,de cate ori pe luna? multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la ... Ana maria ene Ana maria ene Buna ziua! Am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la recunoscut dar nu ne ajută,cu nimic si nu ne vizitează vreau sa il dau in judecata pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Soaterea minorului din tara ylla2010 ylla2010 buna seara.as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu scoaterea fiului meu din tara.mentionez ca copilul are 5 ani,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)